ATV ekranlarının büyük ilgiyle izlenen genel kültür ve bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'in 21 Ağustos 2021 tarihli 947. bölümü yine heyecanlı gelişmelere sahne oldu. Yıllardır Kim Milyoner Olmak İster sorularını ilgiyle takip eden seyirciler de, soru ve cevapları internet ortamında araştırarak konularla ilgili bilgilere ulaşmak istedi. Usta sanatçı Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla ekrana gelen bu akşamki Milyoner yeni bölümde yarışmacıya yöneltilen "1928'de Amsterdam Olimpiyatları'nda Avustralyalı kürekçi Henry Pearce, çeyrek finalde lide götürdüğü yarışta hangisini yapmak için kürek çekmeye ara vermiş, ikinciliğe düşmüş, yine de yarışı kazanmıştır?" sorusu da merak konusu oldu. İşte "1928'de Amsterdam Olimpiyatları'nda Avustralyalı kürekçi Henry Pearce, çeyrek finalde lide götürdüğü yarışta hangisini yapmak için kürek çekmeye ara vermiş, ikinciliğe düşmüş, yine de yarışı kazanmıştır?" şeklindeki Milyoner sorusu ve doğru cevabı!..

1928'de Amsterdam Olimpiyatları'nda Avustralyalı kürekçi Henry Pearce, çeyrek finalde lide götürdüğü yarışta hangisini yapmak için kürek çekmeye ara vermiş, ikinciliğe düşmüş, yine de yarışı kazanmıştır?

A) Kıyıda gördüğü arkadaşıyla sohbet etmek

B) Anne ördek ve yavrularına yol vermek

C) Pipo içmek

D) Nehre düşen kediyi kurtarmak

Doğru cevap: B) Anne ördek ve yavrularına yol vermek

1928 yılında gerçekleştirilen Amsterdam Olimpiyatları'nda, Avustralyalı kürekçi Henry Pearce, çeyrek finalde yarışırken kayığını durdurarak, o sırada nehirden geçmekte olan ördek sürüsüne yol vermiştir. Pearce, duraksamasına karşın, yine de altın madalyayı ülkesine götürmeyi başarmıştır.

Editör: TE Bilisim