CHP’li İSKİ döneminde 28 yıl önce kirli ilişkiler ve rant trafiği ekseninde yaşanan skandal ihalelerin aynısı bu kez yine CHP döneminde İETT’de ortaya çıktı.

CHP’li kadın partili Aynur Doğan ile CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın yasak aşk hikayesinden ortaya saçılan rant hikayesi dehşet verici boyutta.

Ulus Haber’den Cengiz Alçayır’ın haberine göre; Yasak aşk yaşadığı dönemde CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın kendisine, ”Yakında İBB’den büyük bir ihale alacağım, o zaman sana yeni bir araba alacağım evini de değiştireceğim burada oturmanı istemiyorum” dediğini savcılık ifadesinde aktaran Aynur Doğan’ın iddiaları doğru çıktı.

İMAMOĞLU VE KARABAT’IN RANT OPERASYONU

İstanbul’da son aylarda yanan, arızalanan ve kaza yapan otobüslerin faturasının kime çıkarılması gerektiği belgelerle belli oldu. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yakın siyasi arkadaşı CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın, toplamda 1 milyar 233 milyon 664 bin 941 TL’lik ihaleyi birlikte sonuçlandırdığı ve otobüs bakım, onarım ve işletmesini 14 ihalede Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete verdiği ortaya çıktı.

2019 seçimlerinin ardından CHP’li İmamoğlu-Karabat ikilisinin bir operasyonuyla gerçekleşen bu rant ilişkisi İstanbul’un başına bela oldu. Her gün onlarca otobüs, bakım ve onarımı gerekli ve yeterli bir şekilde yapılmadığı ihalenin teknik şartnamesine uyulmayarak orjinal parça yerine yan sanayi ürünleri kullanıldığı için bazı otobüsler yandı bazı otobüsler ise uyumsuzluktan dolayı yollarda kalarak Türkiye genelinde alay konusu oldu.

”TECAVÜZE UĞRADIM” DİYEN KADININ İHALE İDDİASI DOĞRU ÇIKTI

CHP Milletvekili Özgür Karbat’ın kendisine zorla sahip olduğunu ileri süren, ifadesinin detaylarında, ”Bana İBB’den büyük bir ihale alacağını ve ondan sonrasında ise araba alacağını, evimi değiştireceğini söyledi” diyen Aynur Doğan adlı CHP’li kadının bahsettiği ihale 2019 seçimlerinin ardından İBB’den peş peşe ihale almaya başlayan, Remzi Baka’nın sahibi olduğu Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirketin toplamda aldığı (KDV dahil) 1.5 milyar TL’ye yaklaşan ihale zinciri.

CHP’Lİ ÖZGÜR KARABAT, ŞİRKETİN MALİ MÜŞAVİRİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çok yakın arkadaş listesinde ilk sıraları kapan bir isim olan CHP Milletvekili Özgür Karabat, aynı zamanda yerel seçimlerin ardından iBB’den peş peşe ballı kaymaklı ihaleler alan Ulaşım A.Ş. adlı şirketin de parasal işlerini koordine eden  mali müşaviri. CHP’li İmamoğlu ile şirket arasında aracılık yapan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın, yasak aşk yaşadığı sevgilisi Aynur Doğan’a ”İBB’den büyük ihale alacağım” sözünün ardından birisi 544 milyon 678 bin 420 TL, diğerinde 156 milyon 729 bin 540 TL ve akabinde ise 125 milyon 729 bin TL’lik otobüs bakım ve onarım ihalelerini alması oldukça dikkat çekici ve kayda değer bulundu.

ŞİRKET TESİSİ KURDELASINI ALKIŞLARLA KESTİ

Karabat-İmamoğlu arasındaki yaklaşık 1.5 milyar TL’lik rant ilişkisi İETT üzerinden yürütülürken, CHP Millletvekili Özgür Karabat’ın ihaleyi alan şirketin servis yerinin açılış kurdelasını kestiği görüntüler de öne çıktı.

CHP’li Karabat bir yandan kankası konumundaki İmamoğlu ile yakınlığını avantaja çevirirken diğer yandan da şirket üzerinden ciddi bir rant operasyonunu mutlu sona ulaştırırken, sevgilisine verdiği araba ve ev sözünü ise yerine getirmedi.

Editör: TE Bilisim