ABD Dışişleri Bakanlığına siber saldırı düzenlendiği iddia edildi.

ABD'li yayın kuruluşu Fox News, Dışişleri Bakanlığının siber saldırıya uğradığını, Savunma Bakanlığının siber komuta biriminin ise olası ihlal bildirimi yaptığını öne sürdü.

AKSAMA YOK

Haberde saldırının iki hafta önce gerçekleştirildiği bilgisi yer aldı.

Fox News'e açıklama yapan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi güvenlik nedeniyle şu anda iddia edilen siber güvenlik olayının niteliği veya kapsamı hakkında bilgi veremeyeceklerini ifade etti.

Dışişleri'nden Reuters'a konuşan bir kaynak ise Dışişleri Bakanlığı'nın önemli bir aksama yaşamadığını ve siber saldırı sonucu operasyonların hiçbir şekilde engellemediğini söyledi. 

Saldırının failleri belirsizliğini korurken saldırı sonucu oluşan zarar da henüz net değil.

SAVUNMA BAKALIĞI DA SALDIRI ALTINDA

Benzer bir saldırı girişiminin Savunma Bakanlığı için de olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz aylarda da ABD'nin bir çok kurumu başta Rus siber korsanlar tarafından olmak üzere saldırıya uğramıştı.

İLK DEĞİL

Beyaz Saray 2020'nin Aralık ayında, ABD Ticaret ve Savunma bakanlıklarına, "yabancı bir hükümetin" siber saldırıda bulunulduğunu açıklamıştı. Washington Post gazetesi ise söz konusu saldırının ardında Rus hükümeti olduğunu öne sürmüştü.

Ayrıca geçtiğimiz mayıs ayında ABD, yakıt boru hattını çevrimdışı bırakan bir siber suç çetesinin saldırısına maruz kalmıştı.

Colonial Pipeline isimli boru hattı, günde 2,5 milyon akaryakıt taşıyordu ve ABD'nin doğu yakasının dizel, benzin ve jet yakıtı ihtiyacının yüzde 45'ini karşılıyordu.

KORSANLARIN ABD'DEKİ ANA HEDEFLERİ

– Hazine Bakanlığı

– Ticaret Bakanlığı

– Ulusal Nükleer

– Güvenlik Ajansı

– Dışişleri Bakanlığı

– Enerji Bakanlığı

– Microsoft

– FireEye

 

Editör: TE Bilisim