Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de Afganistan'daki gelişmelere dikkat kesilmişken, CHP Afgan göçmenler meselesini iç siyaset malzemesi olarak kullanmaya devam ediyor. 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında Afgan sığınmacılar konusunda bir anlaşma yapıldığı iddialarını yalanlamıştı. 

Büyükelçilik açıklamasında göçmen anlaşmasına ilişkin iddialara ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki anlaşma iddiaları temelsizdir" ifadeleri kullanılmıştı.

YALANINI ISRARLA SÜRDÜRÜNCE ŞEHİT KIZINDAN CEVAP GELDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu açıklamalara rağmen ABD ile Türkiye arasında Afgan göçmenlere ilişkin bir anlaşma olduğu yalanında ısrarcı oldu. Genel Merkez'e 'Sınır Namustur' pankartı astıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yalanına Twitter'da da devam edince şehit kızı Gülay Demir'den cevap geldi. 

"NAMUSSUZLARIN SINIRI YOKTUR"

Demir, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayarak şu notu düştü: "Suriye sınırından babamın bedenine havan mermisi saplanırken, siz sırtınızı babamın katillerine yaslayanlarla seçim hazırlığı yapıyordunuz. Sınır namustur ama namussuzların sınırı yoktur."

Demir 'in bu tweetine birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından destek mesajları yağdı.

YALANLAMAYA RAĞMEN...

Kılıçdaroğlu, 18 Ağustos'ta Twitter'dan şu iddiada bulunmuştu: "...Nedense tam da o toplantıdan sonra on binlerce Afgan sığınmacı ülkemize yöneldi... Tüm taraflara hatırlatıyorum: Bizler, halkımızın taleplerine hizmet etmekle mükellefiz. Ve halkımızın talebi nettir: İster yazılı ister sözlü, bir daha asla böyle anlaşmalar yürürlüğe giremeyecek!"

Editör: TE Bilisim