Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'de gerçekleştirdiği kongre öncesi partisince asılan afişlerin zabıta ekipleri tarafından toplandığını dile getirerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert çıktı. İnce yaptığı açıklamada, "Partinin emektarları gelmişler afiş asmışlar, belediye zabıtaları gelip bunları koparmış, depoya atmış. Siz Atatürkçü olsanız ne olur? Mültecilere bakarım diyordun, 'Flamingoların da başkanıyım.' diyordun. Flamingoların başkanı olmana itirazım yok, doğru yapmışsın ama numaracıysan itirazım var. Kimsin sen o afişlerimi söküyorsun?" ifadelerini kullandı.

'BENİ ARADI, YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE DESTEK İSTEDİ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yerel seçimlerden önce kendisini arayıp destek istediğini ifade eden İnce, şimdi afişlerin sökülmesine anlam veremediğini aktardı.

TUNÇ SOYER'DEN İNCE'YE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den İnce'ye yanıt geldi. Soyer "Sn @vekilince
Kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir. Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi. Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim