Malazgirt Zaferi ne zaman gerçekleşti, kaç yıl oldu? Malazgirt savaşı sonuçları nelerdir? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Malazgirt Savaşı, Türklerin bütün dünyaya kendilerini ve güçlerini kanıtladıkları bir savaştır. Türkler için ehemmiyeti büyük bir savaştır. Bu savaş adını öyle bir duyurmuştur ki Malazgirt Savaşını duymayan insan neredeyse kalmamıştır. Günümüzde bu savaş ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Peki Malazgirt Zaferi ne zaman gerçekleşti, kaç yıl oldu? Malazgirt savaşı sonuçları nelerdir? Malazgirt Zaferiyle ilgili tüm ayrıntılar bu haberimizde...

MALAZGİRT ZAFERİ NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİ, KAÇ YIL OLDU?

Malazgirt Savaşının tarihi pek çok sınavda öğrencilerin karşısına çıkmaktadır. Bu denli önemli olan bir savaşın tarihinin bilinmesi kesinlikle çok önemlidir. Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen bir savaştır. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, "Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe" olarak bilinir. Türkler bu savaşın sonucunda gücünü kanıtlamıştır.

MALAZGİRT SAVAŞI SONUÇLARI NELERDİR?

  • Bizans imparatorluğu savaşta bozguna uğradı, imparator IV . Diyojen bu savaşın sonunda Türklere esir düştü.
  • Anadolu'nun kapıları Türklere tamamen açıldı.
  • Anadolu'da fazla direnişle karşılaşmayan Türkler, Ege ve Marmara kıyılarına kadar ilerleyebildiler.
  • Osmanlı Devleti'nin ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış oldu.
  • Bizans İmparatorluğu, Anadolu üzerindeki hakimiyetini kaybetti. Buna bağlı olarak Balkanlardan da çekilmek zorunda kaldı.
  • Bizans İmparatorluğunun Abbasi ve İslam ülkeleri üzerindeki etki ve baskıları da sona erdi.
  • Anadolu'nun doğu ve güneydoğu bölgelerinde ilk Türk Beylikleri kurulmaya başlandı.
Editör: TE Bilisim