Dubai merkezli kumpas, orman yangınları ve sel afetlerinde istediğini elde edemeyen Millet İttifakı, yalan teröründe dozajı artırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ın, Türkiye’de Afganlar için mülteci merkezi kuracağını söylediğini iddia etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından sahneyi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aldı.

DIŞİŞLERİ YALANLADI

Akşener’de yalan haber üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alenen hakaret etti. Akşener’in “Koltuğu kurtarmak için şimdi de İngilizlerin mi taşeronu oluyorsun” paylaşımından dakikalar sonra gerçek ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Birleşik Krallık basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir.” denildi.

BBC’DEN GERİ ADIM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İP Genel Başkanı Akşener’in haber kaynağı BBC Türkçe’ydi. Haberi Türkiye’de ilk servis eden medya organı olan BBC, yalan deşifre olunca paylaşımını silmek zorunda kaldı. BBC, ayrıca özür açıklaması da yayınladı. BBC gibi kamuoyunu manipüle eden Euronews de haberle ilgili düzeltmeye gitti.

TÜRKİYE’NİN ADI GEÇMİYOR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise mülteci merkezi yalanını tüm açılarıyla ifşa etti. “Dezenformasyonun ne denli yıkıcı ve yanıltıcı olabileceğini bir kere daha gördük” diyen Altun, İngiltere Savunma Bakanı Wallace’ın Mail On Sunday de yayınlanan makalesinde Türkiye’ye dair hiç bir ifadesinin geçmediğini dile getirdi. Altun, “Yalan kötüdür, yalan tehlikelidir. Yalandan medet umanlara diyoruz ki, yalanla abad olunmaz, ancak rezil olunur.” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEMEDİLER

Yalan haberi servis eden BBC paylaşımı kaldırıp, özür metni yayınlamasına rağmen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İP lideri Meral Akşener herhangi bir adım atmadı. İkili, doğrunun açığa çıkması sonrası sessizliğe gömülürken, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise gelen tüm yalanlamalara rağmen Wallace’ın ağzındanmış gibi verilen açıklamaların doğru olduğunu iddia etti.

Editör: TE Bilisim