Son dönemde muhalefetten gördüğü destekle Türkiye gündemini bir hayli meşgul eden iltica merkezi provokasyonuna İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallece'tan açıklama geldi. İngiliz menşeili The Times yayın kuruluşunun haberinin üzerine yorumda bulunan Wallece, "Haberin hiçbir temeli yok, tamamen spekülasyon. Bölge genelinde bir dizi işleme merkezi kuracağımızı söyledik. Bunu, bölgesel merkezin Türkiye'de olacağı şekline siz getirdiniz." dedi. 

FATİH ALTAYLI ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, hafta başında konuya ilişkin "İyi ki varsınız sevgili dostlar" başlıklı yazısında "Bu arada bizim Dışişleri Bakanlığı açıklama yapmış, “Yok böyle bir anlaşma uzlaşma” diye. Bana sorarsanız böyle bir uzlaşma vardır da, sizin haberiniz olmayabilir. İngiliz Bakan’ın bize yalan söylemek için bir gerekçesi yok ki!" demişti. İngiltere Savunma Bakanı'nın açıklamasını ardından sosyal medyada gündem olan yazısına birçok gazeteci ve yazar tarafından tepki gösterildi. 

Fatih Altaylı'nın özür dileyip dilemeyeceği ise merak konusu. 

MUHALEFETTEN SES YOK

İltica merkezi meselesi konuyu gündeme getiren ve Dışişleri'nden yapılan açıklamaya rağmen sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in göçmen düşmanlığı üzerinden yürüttüğü siyasete malzeme edildi.

İngiliz basınında yer alan makaleye yer vererek yaptığı haber için BBC Türkçe özür yayınlarken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada "BBC özür diledi, muhalefet sessiz" ifadelerine yer vermişti.

Çavuşoğlu: BBC özür diledi muhalefet sessiz

Editör: TE Bilisim