Kullanıcıların anlaşmış oldukları taahhüt süresinin ne kadar kaldığı bilgisi ya da cayma işlemlerinin neler olduğu gibi konular sıkça araştırılan konular arasındadır. Türk Telekom’un, taahhüt üzerinden indirimli olarak kullanıcılar ile karşılıklı anlaşma sağlayarak verdiği ürün ya da uygulamaların sonrasında, kullanıcıların taahhüt bozma kararı alması halinde indirimleri peşin olarak talep etme hakkı bulunmaktadır. Türk Telekom taahhüt sorgulama nasıl yapılır, cayma bedeli nedir konusu hakkında bilgilere bu yazı kapsamında ulaşabilirsiniz.

Türk Telekom Taahhüt Nasıl Sorgulanır?

Türk Telekom üzerinden indirimli olarak almış olduğunuz ürünler ya da uygulamalar için verilen taahhüt süresinin ne kadar kaldığını merak edenler için sorgulama kanalları, Türk Telekom müşteri hizmetleri ya da Türk Telekom internet sitesi üzenden online işlemler menüsü ile sorgulama yapılabilmektedir.

Türk Telekom taahhüt süresi ve taahhüt ücreti sorgusu için, Online işlemler menüsü üzerinde yer alan Tarifem ve Paketlerim bölümü üzerinden bilgi alabilirsiniz. Tarifem ve Paketlerim menüsü, faturalarınız hakkında bilgilere ulaşmanızı sağlar ve anlaşma sağladığınız Türk Telekom paketleri ve ürünleri için belirlenen taahhüt süresinin başlangıç ve bitiş tarihini de öğrenebilirsiniz.

Türk Telekom Hızlı Taahhüt Sorgulama

Türk Telekom üzerinden taahhüt sorgulaması için kısa yol ise şöyledir,

  • Cep telefonunuzun arama bölümüne *124# yazarak arama tuşuna basın.
  • Daha sonrasında 3- TAAHHUT seçerek devam edin.
  • Sonrasında tekrar 2- Tahhut seçeneğini seçerek işleminizi bitirin.
  • Cep telefonunuza gelecek olan SMS üzerinden, anlaşmalı olduğunuz taahhüt için kalan gün sayınız, kalan taahhüt süreniz ve cayma bedeli bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Tüm ürün ve paket işlemleri için Türk Telekom taahhüt sorgulama nasıl yapılır konusu bu adımlar ile sağlanmaktadır.

Türk Telekom Taahhüt İptal Cezası Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Türk Telekom üzerinden ürün ya da paketler için indirimli alışveriş gerçekleştiren ve bu kapsamda taahhüt imzalayan müşterilerin taahhüttü bozması halinde ceza uygulanır. Türk Telekom üzerinden cayma cezası, anlaşılan paket ya da tarifeye göre değişiklik göstereceği göz önünde bulundurulmalıdır. Türk Telekom cayma bedeli hesaplaması ise şöyle yapılmaktadır:

  • Toplam kaç ay indirim için anlaşma yapıldığı,
  • Başvuru bedeli,
  • Aktivasyon ücreti,
  • Bağlantı bedeli,
  • Devlete ödenen vergiler üzerinden hesaplama yapılır.

Bunların yanında telsiz kullanım bedeli ve satın alınan cihaz için kalan taksitler, son fatura üzerinden yansıtılarak talep edilir. Türk Telekom hattınızı taşımak istiyorsanız ya da kapattıracaksanız cayma bedeli hakkında ayrıntılı olarak bilgi almalı ve kalan taahhüt süresi için ödeme işlemlerini öğrenmelisiniz.

Türk Telekom Taahhüt İptal Cezası Nedir?

Türk Telekom taahhüt cayma bedeli, anlaşmış olduğunuz Türk Telekom paket ya da ürünlerini indirimli olarak alma karşılığında 12, 24 ya da 36 ay süre ile taahhüt uygulamasının iptal edilmesi halinde kişilerin anlaşma yapılan paket ya da ürünler için verilen indirimleri geri ödenmesidir. Türk Telekom ürünleri ya da paketlerini indirimli almanız ve taahhütten caymanız halinde ödemeniz gereken ücretler faturanıza yansıtılır. Türk Telekom, cayma bedeli için taksitlendirme işlemi gerçekleştirmez. Bu kapsamda taahhütten caymanız halinde kalan ay ya da günler ve toplam indirimli günler için ödemeniz gereken miktar faturanıza yansıtılarak sizden talep edilir. Bu kapsamda eğer taahhüt sürenizin bitmesine az bir süre kalmış ise, taahhüt sürenizin bitmesini beklemeniz sizin için daha avantajlı olacaktır. Taahhüt süreninizin ne kadar kaldığını öğrenmek için yukarıda belirtilen adımları takip ederek bilgi alabilirsiniz.

Bu yazı kapsamında Türk Telekom taahhüt sorgulama nasıl yapılır konusu incelenmiştir.

Editör: TE Bilisim