Türkiye’deki göçmenleri hedef alan ırkçı twitleriyle gündeme gelen eski İYİ Partili Ümit Özdağ’ın hedef gösterdiği Afgan Market’in sahibi M.S’ye Diriliş Postası ulaştı.

Yaklaşık bir aydır bölgede esnaflık yaptığını söyleyen M.S Türkiye’de misafir olduğunu ve kimseyle bir münakaşası olmadığını söyledi.

AFGAN MARKET TEDİRGİN

Sorduğumuz sorulara korkarak yanıt veren M.S, Özdağ tarafından ırkçı bir şekilde hedef gösterilmesini kendisine gelen aramalar sonra öğrendiğini belirtti.

Sorduğumuz sorulara çekingen bir şekilde cevap veren M.S kendilerinin Türkiye’de misafir olduklarını söyledi.

Herhangi bir tehlikenin yanı sıra marketinin şimdilik açık olduğunu ve kapatmayacağını da söyleyen M.S konuya ilişkin polise şikayette bulunmayacağını ifade etti.

ALTINDAĞ OLAYLARINI KÖRÜKLEMİŞTİ

Öte yandan Ümit Özdağ’ın ırkçı tiwitine karşı tepkiler dinmiş değil.

Sosyal medya ve haber sitelerinde geniş yankı uyandıran Özdağ’ın Afgan Market’i açık bir şekilde hedef aldığı belirtildi.

Uzun süredir devam eden hedef göstermelerin ardından,  Ankara Altındağ'da yaşayan göçmenler saldırıya uğramış ev ve işyerleri yağmalanmıştı.

Ümit Özdağ konuya ilişkin attığı twitinde “ Türk halkı artık sessiz kalmayacak. Yeter artık.” ifadeleriyle olayları körüklemişti.

Editör: TE Bilisim