Üniversite tercihleri 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılmış, yaklaşık 2,5 milyon aday sınavların ardından istedikleri üniversitelere gidebilmek için seçimlerini yapmıştı. Şimdi ise gözler ÖSYM'ye çevrilirken YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih büyük bir heyecanla bekleniyor. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2021 YKS tercih sonuçları bu akşam açıklanır mı? Yerleştirilecekleri üniversitelere kayıt işlemini yapmak için bekleyen milyonlarca öğrencinin merak ettiği üniversite tercih sonuçları açıklama tarihine ilişkin bilgiler yazımızda.

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2021 YKS tercih sonuçları bu akşam açıklanır mı?

2020 YKS yerleştirme sonuçları 26 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı.

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz ÖSYJM tarafından bir açıklama yapılmadı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ise 1 Eylül'den itibaren kayıtların yapılacağı duyuruldu. Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak.

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

Üniversite kayıt tarihleri açıklandı

2021 YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

2021 YKS tercih sonuçları ile ilgili gelişmeleri BURADAN takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim