Dünyayı etkisi altına yeni tip koronavirusle mücadelede en etkili silah olarak görülen aşı için randevular birçok meslek grubuna ve yaş grubuna açılmakla birlikte, aşı yaptırmak isteyen vatandaşlar özel hastanelerde aşı ücretli mi, kaç para sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki, Özel hastanelerde korona aşısı ücretli mi, kaç lira? Özel hastanelerde Kovid-19 aşısı için ücret alınıyor mu? Merak edilen açıklama haberde.

Özel hastanelerde korona aşısı ücretli mi, kaç lira? Özel hastanelerde Kovid-19 aşısı için ücret alınıyor mu?

Kovid-19 aşı randevuları birçok yaş ve meslek grubuna açıldı. Vatandaşlar kendilerine en yakın hastane ve aile hekimlerinde koronavirus aşılarını yaptırabilmekteler.

Vatandaşlar özel hastanelerin korona aşısından ücret alıp almadığını merak ederken konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmıştı.

Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiler şu şekilde;

İnaktif COVID-19 aşıları, öncelikli olarak Aile Sağlığı Merkezleri olmak üzere aşılama aşılama hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında yapılacaktır. Yaşlı bakımevleri, engelli rehabilitasyon merkezleri ve koruma evlerinde kalanlar ile hizmet sunanlara Toplum Sağlığı Merkezleri/İlçe Sağlık Müdürlükleri ekiplerince aşılama hizmeti verilecektir.

Evde sağlık hizmeti sistemine kayıtlı olan kişilerin aşılamaları, bu hizmeti veren ve aşı uygulamaya yetkili olan sağlık personeli tarafından yapılacaktır.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen aşılar, aşılama hizmeti sunulan sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanacaktır.

Editör: TE Bilisim