Nail İlbey kimdir, nereli? Tuğgeneral Nail İlbey kaç yaşında? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Eyüp Camii’ni bombalamak için keşif raporu hazırlamakla suçlanan ve 16 yıl hapse mahkûm edilen Tuğgeneral Nail İlbey, Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevine getirildi. İlbey'in ataması ise FETÖ tarafından hakkında atılan iftiraları yeniden gündeme getirdi. Peki, Nail İlbey kimdir, nereli? Tuğgeneral Nail İlbey kaç yaşında? İşte tüm detaylar haberimizde…

TUĞGENERAL NAİL İLBEY KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Tuğgeneral Nail İLBEY 28.08.1972 tarihinde Manisa'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Manisa/Turgutlu'da tamamlamayı müteakip girdiği Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nden 1990 yılında, Kara Harp Okulundan ise 30.08.1994 tarihinde “Jandarma Teğmen” rütbesi ile mezun olmuştur.

Ardından 1994-1995 yıllarında İstanbul Tuzla Piyade Okulu'nda "Piyade Subay Temel Kursunu" ve İzmir/Foça Jandarma Komando Okulunda "Jandarma Komando Subay Temel Kursunu" tamamlayarak, Van/Başkale Geçitvermez Jandarma Sınır Takım Komutanı olarak atanmış ve 1995-1997 yılları arasında bu görevi yürütmüştür.

NE OLMUŞTU?

2003'de İstanbul'daki Eyüp Camii'ni bombalamak için keşif raporu hazırlamakla suçlanan ve Balyoz kumpas davasında 21 ay tutuklu kalıp, 16 yıl hapse mahkum edilen Tuğgeneral Nail İlbey yüzbaşı rütbesindeyken tutuklanmış ve yeniden yargılama sonucu beraat etmişti.

Editör: TE Bilisim