YKS’de 140 barajında kalanlar ne zaman tercih yapacak? YKS 2021 ek tercihler başladı mı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. YKS ek tercih tarihleri büyük bir heyecanla bekleniyor. YKS ek yerleştirmede TYT baraj puanı 140, YDT ve AYT baraj puanı ise 170'e düşürüldü. YKS’de 140 barajında kalanlar ne zaman tercih yapacak? YKS 2021 ek tercihler başladı mı? gibi soruların yanıtları tüm öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Yaptıkları tercihler kapsamında herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen on binlerce kişi, boş kontenjanlar için tercih yapacakları tarihi bekliyor. İşte tüm detaylar...

YKS’DE 140 BARAJINDA KALANLAR NE ZAMAN TERCİH YAPACAK?

TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan ve 24 tercih hakkı bulunan adaylar tercihlerini 20 Ağustos itibari ile tamamladılar. Ardından ÖSYM tarafından yerleştirme sonuçları açıklanacak, boş kalan kontenjanlar belli olacak. Daha önce tercih yapmamış adaylar için birinci ek tercih dönemi başlayacak.

Bu sürecin ardından da TYT 140, AYT barajı da 170'e indirilecek ve bu yıl ilk kez uygulanan ikinci ek tercih dönemi başlayacak. Bu kapsamda ÖSYM'dem henüz tarih bilgileri net şekilde paylaşılmadı. YKS 2. tercih tarihleri belli olur olmaz haberimizin içerisin eklenecektir.

YKS 2021 EK TERCİHLER BAŞLADI MI?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir.

Yükseköğretim programlarının 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim