CIA’in Taliban’la gizli görüşmesnin basına sızmasının ardından ABD’li 2 kongre üyesinin Kabil’i gizli bir şekilde ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Demokrat Temsilciler Seth Moulton ve Cumhuriyetçi Peter Meijer Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na tahliyeyi "gözetim yapmak için" gizli bir ziyarette bulundu.

TAHLİYELER 11 EYLÜL’E BİLE YETİŞMEZ

İki vekilin ofisinden ziyaret sonrası yapılan açıklamada ABD’nin tahliyeleri zamanında bitirebileceği konusunda şüpheleri oldukları belirtildi.

Açıklamada gözlemler sonrası tahliyenin zamanında bitirilmesinin yanı sıra 11 Eylül’e kadar bile tahliyelerin yetişmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

İki kongre üyesinin gizli ziyaretleri hakkındaki açıklamada Biden’ın 31 Ağustos süresinin uzatılması yönünde karar vermesi gerektiği vurgulandı.

GİZLİ ZİYARET ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

Öte yandan Moulton ve Meijer, gizli ziyaretleri sonrası eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

İki kongre üyesinin bu ziyaretleri bencilce olduğu vurgulanırken sorumsuzca ve bencilce yapılan bir hareket olduğu da ifade edildi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın talebini gerekçe göstererek Kongre üyelerini Afganistan'a veya bölgeye seyahat etmemeye çağırdı.

Editör: TE Bilisim