2021 UEFA Avrupa Ligi grup maçları ne zaman? Avrupa Ligi ilk maçlar hangi tarihte? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Avrupa futbolunun önemli turnuvalarından birisi olan UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek takımların eşleşmeleri, yapılacak kura çekimi sonrasında belli olacak. Peki, 2021 UEFA Avrupa Ligi grup maçları ne zaman? Avrupa Ligi ilk maçlar hangi tarihte? İşte tüm detaylar haberimizde…

UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda HJK Helsinki'yi eleyen Fenerbahçe gruplarda mücadele edecek. Danimarka ekibi Randers'ı turnuva dışına iten Galatasaray da adını Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı.

Avrupa Konferans Ligi'nde Sivasspor, Danimarka temsilcisi Kopenhag'a elenirken Trabzonspor ise Roma'ya elendi. Böylece Konferans Ligi'nde Türkiye'den takım kalmadı.

2021 UEFA AVRUPA LİGİ GRUP MAÇLARI NE ZAMAN?

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonu UEFA Avrupa Ligi ve bu sezon ilk kez düzenlenen UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplar, Haliç Kongre Merkezi'nde çekilecek kurayla belli olacak. Avrupa Ligi kurası saat 13.00, Avrupa Konferans Ligi kura çekimi ise saat 14.30'da başlayacak.

AVRUPA LİGİ İLK MAÇLAR HANGİ TARİHTE?

İki turnuvada da grup maçları, 16 Eylül'de başlayıp 9 Aralık'ta sona erecek. Son olarak İspanya ekibi Villarreal'in müzesine götürdüğü UEFA Avrupa Ligi'nin finali, 18 Mayıs 2022'de İspanya'nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı'nda oynanacak. Avrupa Konferans Ligi final maçı ise 25 Mayıs 2022'de Arnavutluk'ın başkenti Tiran'da bulunan Ulusal Arena'da yapılacak.

Editör: TE Bilisim