Sümeyye Aksu / Özel Haber

Ankara'nın seçkin güzellik merkezlerinden Kadriye Türkeri Off icial, alanında uzman ve tecrübeli ekibiyle hem eğitim alanında hem de güzellik sektöründe fark yaratan çalışmalara devam ediyor. Uluslararası standartlardaki marka ürünleri ve deneyimli kadrosuyla akne ve leke bakımı gibi işlemleri ile sizlere kaliteli bir hizmet sunuyor. Cilt bakımı herkes tarafından uygulanmalıdır. Ancak cilt bakımı yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler var. Öncelikle cildinizin ihtiyacı olan, cilt tipinize uygun işlemi bilmek gerekir. Bunun için cilt analizi şart. Yaklaşık 26 yıldır cilt analizinde eğitimler veren aynı zamanda da uygulayan Kadriye Türkeri, cildinize uygun tedavinin seçilmesinin önemine dikkati çekiyor. Ayrıca sivilce tedavisinin hasta ve hekim işbirliği ile başladığını belirten Cilt Bakım Uzmanı Kadriye Türkeri, konuyla ilgili Diriliş Postası’na açıklamalarda bulundu.

UYUM VE SABIR TEDAVİNİN İLK BASAMAĞI

 “Burada işin doğrusunu, gelen estetisyene karşılamadan, uğurlamaya nasıl kaliteli bir hizmet verilir bunları öğretmeye çalışıyoruz” diyen Kadriye Türkeri, “Cilt ph’ı nedir? Cilt tanımı nasıl yapılır? Bunun üzerinde yol almaya çalışıyoruz” dedi. Hasta açısından uyum ve sabrın da tedavide ilk basamağı oluşturduğunu ifade eden Türkeri, aknenin düzelmesinin uzun süreli tedaviyi gerektirdiğini, amaçlarının üç gün sonrasında geçici rahatlama değil, kalıcı iyileşmenin sağlanabilmesi olduğuna vurgu yaptı.

EN GEÇ SONUÇ VEREN TEDAVİ

Akne protokolünün, tedavisinin en zor ve geç sonuç veren bir tedavi yöntemi olduğunu işaret eden Türkeri, “Ergen aknesiyle ilerleyen yaşlarda oluşan akneler bambaşkadır. Akne hormonal sebeplerden olabilir, yediği beslendiği gıdalardan olabilir. Biz zaten buradaakne protokolü oluştururken zaten beraber yol alıyoruz. Devam ürününden tutunda, burada yaptığım bakımlar, işte karaciğer fonksiyonlarında sıkıntı var mı? Bunların tahlillerini, tetkiklerini istiyorum. Herhangi bir vitamin eksikliği var mı? Ergen aknesiyse zaten onlar çok güzel söz dinliyor” diye konuştu.

YAĞLI GIDALARDAN UZAK DURUN

“Beraber yol aldığımızda diyorum ki işte kuruyemişten, yağlı-asitli gıdalardan uzak durun” diyen Türkeri, “Sürekli cildinizi bir şeylerle yıkamaktansa terledikçe gün içerisinde cildinizi duru suyla durulayın. Cildinizdeki o ter asidi rahatlatın. Bende burada 4 hafta üst üste görmek kaydıyla bir protokol oluşturuyorum. Cilt bakımı yapılıyor. Salsilik asit programı ile ilerliyoruz. Sonra uygunsa akneler kuruduysa lekeye yönelik dermapenle devam ediyoruz ya da mezoterapi uygulayabiliyoruz. Beraber yol alıyoruz” şeklinde konuştu.

BESLENME VE KİŞİSEL BAKIM

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için beslenmenin ve kişisel bakımın oldukça önemli olduğuna dikkati çeken Türkeri, “Cilt bakımı ve doğru beslenmeyle pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olunabilir. Günlük düzenli cilt temizliği, cildi nemli tutmak ve güneşten korumak dikkat edilmesi gerekenler arasındadır. Biliyorsunuz ki günümüzde yediğimiz her şey hormonlu ama buna istinaden daha kaliteli, öğünlerimizi dikkat ederek beslendiğimizde sağlıklı bir ten yapısına sahip olacağız. Fakat her şeyden önemlisi 3 temel şeyden başlar. Yıkama yani temizleme-arındırma, nemlendirme ve korumadır. Cilt yapısına uygun bu 3 ürünle temel olarak başlandığında bu tarz problemlerle karşılaşılmaz. Ayrıca sigara ve alkol tüketmemek, bol su içmek ve stresden uzak durmakta cildinizi genç ve canlı tutabilir” ifadelerini kullandı.

Cilt bakımına özen gösterilmeli

Tedaviye uyumun yanında hastanın kendi cilt bakımını yapması gerektiğini de söyleyen Türkeri sözlerini şöyle sürdürdü: “Gün içerisinde nemlendirici ve güneş koruyucu krem kullanmak dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurdur. Nemlendirici krem seçilirken su bazlı ve non-komedojenik olması önemlidir. Şu bir gerçektir ki akne tedavisi uzun süren, hekim tarafından planlanan ve tedavi başarısında hasta uyumunun son derece önemli olduğu bir cilt hastalığıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“SU HER DERDE ŞİFADIR”

Maskeler bizi virüsten korurken, özellikle sıcak havalarda cilt sorunlarına da neden olduğunu söyleyen Türkeri, “Ayrıca sıcak ve nemli havalarda maske kullanımı, ciltte de akne veya renk değişiklikleri gibi sorunlara sebebiyet verebiliyor. Yapılabilecek birkaç önleyici tedbirle bu sorunların önüne geçmek mümkün” dedi. Türkeri, bu sorun için ürettiği çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı: “Maskenin içersine tek kat kağıt peçete. Çünkü terledikçe o peçete nemi emecektir. Nemli alanda sivilce ve akne daha çok üretiyor. O yüzden mümkün olduğunca yüzümüzü kuru tutmaya çalışmalıyız. Yüzümüz nefes aldığında durulayarak ya da cilt yapısına, ph’ına uygun bir temizleme jeliyle ya da köpükle temizlemesini öneriyorum. Bol bol su tüketerek de bu sivilce oluşumunun önüne geçmek lazım. Su her derde dava şifadır”

‘Yüzünü yıkamadan başını yastığa koyma’

Yüzünüzü yıkamadan başınızı yastığa koymayın” ifadelerini kullanan Türkeri, “Gün boyunca yüzünüze hücum eden ter, doğal vücut yağları, toz ve diğer kirleticiler cildimizin en dış tabakasında birikir. Bu tabakayı gece yatmadan önce temizleyerek cildimizin nefes almasını sağlamış oluruz” değerlendirmesinde bulundu.
Editör: TE Bilisim