Iraklı televizyon kanalı El Şarkiye’nin bir programına konuk olan Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun, Türkiye’den Bayraktar TB2 S/İHA, 12 adet T129 ATAK helikopteri ve 6 adet elektronik harp sistemi alımı için bir uzlaşıya vardıklarını açıkladı.

"TÜRKİYE İLE MUTABAKATA VARDIK"

Bakan Inad, "İstanbul'daki IDEF'21 savunma sanayii fuarına davet edildim ve Bayraktar insansız hava araçlarının satın alınması konusunda mutabakata varıldı. Irak, Türkiye'den Bayraktar TB2 İHA, ATAK helikopteri ve elektronik harp sistemi alımı için teklif ve sözleşme hazırlamasını istedi" dedi.

"TB2 İHA BİRÇOK ÜLKEDE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile biraraya geldiğini ifade eden Iraklı Bakan, Bayraktar TB2 İHA'ların çok isabetli ve sofistike olduğunu, Suriye, Azerbaycan, Libya gibi birçok ülkede büyük başarılara imza attığını belirtti.

Inad, "Teklifler önümüzdeki salı Irak'a ulaşacak ve değerlendirilecek" dedi.

DAHA ÖNCE BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz hafta Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun ile Ankara’da bir araya gelmişti. Görüşmede, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ve savunma sanayiinde iş birliği konuları ele alınmıştı.

Savunma Bakanı Sadun, geçtiğimiz hafta düzenlenen IDEF’21 kapsamında pek çok Türk savunma sanayii şirketinin üst düzey yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirmişti.

Editör: TE Bilisim