Almanya merkezli medya kuruluşu Spıegel, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde göçmenleri yasadışı olarak geri itmesi nedeniyle AB Komisyonunun Yunanistan Sahil Güvenliği’ne ödemeleri durdurduğunu aktardı.

YUNANİSTAN’A RET

Yunanistan’ın insanlık dışı bu eylemlerine AB Komisyonunun da tepkili olduğunu belirten Spıegel, haberinde komisyonun Yunan hükümetinden Ege’de yaşananlara dair bağımsız bir kontrol mekanizması kurması istendi.

AB'den sorumlu Komisyon Üyesi Ylva Johansson’un Spıegel'e yaptığı açıklamada, "Yunanistan, özellikle Ege'de sınır koruması için ek fon talep etti. Böyle bir ödemenin temel hakları denetleme mekanizmasının kurulmasına bağlanması gerektiğini söyledik. Şimdi bir çalışma grubu kuruldu.  Bu konuda ilerleme bekliyorum." ifadelerine yer verdi.

Durdurulan ödemelerin ise acil yardım fonunu kapsadığı belirtiliyor.

6 YILDA 643 MİLYON EURO KAYNAK!

AB, 2015'ten bu yana göçmen akınıyla başa çıkması için Yunanistan'a 643 milyon Euro'dan fazla ödeme yaptı. Bu paranın bir kısmı ise doğrudan Yunan sahil güvenliğine aktarılıyor. 

Yunanistan, Adalar Denizi’nden (Ege) ülkeye giriş yapmak isteyen göçmenlere insanlık dışı uygulamalarla Türkiye’ye geri itiyor.

Denizin ortasında karaya ulaşmak isteyen göçmenlerin botunu batırma çalışmalarından, göçmenleri bölgeden uzaklaştırmak için kulakları sağır eden cihazlar konuşlandıran Yunanistan’a uluslararası camiadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim