Diriliş Postası Yazari Recep Yazgan, "Erhan Usta neyin peşinde!" başlıklı bugünkü köşe yazısında, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'nın e-posta adresinden gazetelere servis edilen ‘Samsun Kumsalının Tahrip Edilmesi’ konulu haberden bahsetti.

Ancak konuyu ilginç kılan "haber" değil, metnin ekinde gönderilen fotoğraflar arasında konuyla alakasız CHP eski Milletvekili Hayati Tekin’e ait olan yazışmaların ekran görüntülerinin de bulunmasıydı. Bir süre sonra Erhan Usta E-posta adresinden ikinci bir mesaj göndererek konuya ilişkin özür beyanında bulundu.

Peki, Gönderilen bu yazışma görüntülerini Hayati Tekin’i haberdar ederek kendisini ilgilendirmediği için silmek yerine neden bilgisayarına depoladı? Konuyla ilgili Recep Yazgan'ın bugünkü makalesi şöyle;

ERHAN USTA NEYİN PEŞİNDE?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'nın E-posta adresinden gazetelere her zaman olduğu gibi bir haber gönderildi.

Haberin konu başlığı, ‘Samsun Kumsalının Tahrip Edilmesi’…

Metnin ekinde gönderilen fotoğraflar arasında konuyla alakasız CHP eski Milletvekili Hayati Tekin’e ait olan yazışmaların ekran görüntüleri de vardı.

Bir süre sonra Erhan Usta E-posta adresinden ikinci bir mesaj geldi.

Bu bir özür mesajıydı;

“İlgili ekran görüntüleri, “D.b [email protected]” isimli bir adresten tarafıma ait [email protected] adresine gönderilen mailin içeriğidir. İlgili ekran görüntülerinin tarafımla herhangi bir alakası olmadığı gibi, ismi geçen eski milletvekiliyle de alakası olduğuna ilişkin herhangi bir bilgim veya konuyla alakalı bir ilgim yoktur. Tarafımızdan gönderilen maildeki ilgili görseller; haber servis edilirken kullanılan fotoğraflarına arasına karışmış ve danışmanım tarafından sehven gönderilmiştir. Konunun tarafı eski milletvekilinden ve kamuoyundan, yapılan bu yanlışlıkla alakalı özür dileriz.”

Mesele şuydu;

CHP eski milletvekili Hayati Tekin'in kızına şantaj yapılıyordu.

Hayati Tekin, kızının durumu kendisine söylemesi üzerine şantaj yapan kişiyle irtibata geçerek görüntüleri almak için evine çağırmıştı.

Daha sonra Tekin, şantaj yapan şahsı yakalatarak şikâyetçi oldu.

Erhan Usta’nın ikinci mesajında anlattığı doğruysa, şantaj yapan şahıs Hayati Tekin ile gerçekleştirdiği yazışmaların ekran görüntülerini bazı milletvekillerine göndermişti.

Bunlardan biri de Erhan Usta’ydı.

Meseleyi bu kadar basit bir durum olmaktan çıkaran başka şeyler var... [devamını okumak için TIKLAYINIZ!]

Editör: TE Bilisim