YKS’de yerleşen ek tercih yapabilir mi 2021? Üniversite kazanan ek tercih yapabilir mi? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. ÖSYM YKS 2021 sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren öğrenebiliyor. Bazı üniversiteye yerleşen adaylar yeniden tercih yapmak istiyor. Peki, YKS’de yerleşen ek tercih yapabilir mi 2021? Üniversite kazanan ek tercih yapabilir mi? işte tüm detaylar haberimizde…

YKS’DE YERLEŞEN EK TERCİH YAPABİLİR Mİ 2021?

Ek tercih tarihleri henüz açıklanmadı. Açıklanan tarihlerde YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.

Bir üniversiteye yerleşen adaylar ek tercih yapamıyor. 2021-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

ÜNİVERSİTE KAZANAN EK TERCİH YAPABİLİR Mİ?

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

YKS ek tercihler, http://ais.osym.gov.tr sayfası ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapılabiliyor. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra ek tercih sekmesine tıklayarak açılan ekranda tercihlerini yapabilecek.

Editör: TE Bilisim