Türkiye ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 büyüdü.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, büyüme oranıyla ilgili açıklama yaptı.

"EN BÜYÜK ÇEYREKLİK BÜYÜME ORANINA ULAŞILDI"

Altun, "Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının getirdiği ekonomik dalgalanmalara rağmen, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 ile tarihi bir büyüme gerçekleştirerek Cumhuriyet tarihinin en büyük çeyreklik büyüme oranına ulaşmıştır" dedi.

"İHRACATIMIZ 55 MİLYAR DOLARA ULAŞTI"

" TÜİK’in açıkladığı veriler, ülkemizin üretim ve ihracat temelli nitelikli bir büyüme içinde olduğunu göstermektedir" diyen Altun, şöyle devam etti:

"Hizmet, sanayi, bilgi ve iletişim, sosyal hizmet faaliyetleri, inşaat, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörleri büyümeye en çok katkı sağlayan sektörlerdir. 2020’nin ikinci çeyreğine göre bu yıl; mal ve hizmet ihracatı yüzde 59,9, iş gücü ödemeleri yüzde 36,1 arttı. İhracatımız ise yüzde 69,7 artarak 55 milyar dolara ulaştı."

"TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK"

Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini söyleyen Altun, "Tüm bu veriler, iş gücü ödemelerindeki artışın istihdamın artmasına katkı sağladığı, bunun yanında üretimin ve ihracatın arttığını göstermektedir. Bu noktada, Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliği ve vizyonu doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere ekonomi yönetimimizin başarılı politikalarıyla Türkiye, giderek büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir" açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilisim