KYK 2021 yurt başvurusu nasıl yapılır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran üniversite öğrencileri için yurt başvuruları başladı. Öte yandan 1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversite kayıtlarını yapan ara sınıf öğrencileri için de başvurular başlamış oldu. Peki, KYK 2021 yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte KYK yurt başvuru ekranı!

KYK 2021 YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Kasapoğlu, yurt başvurularının başladığını, ''Üniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı… Sağlıklı, güvenli, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.'' sözleri ile duyurdu. Buna göre, başvurular 12 Eylül günü saat 23:59'da son bulacak.

1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversite kayıtlarını yapan ara sınıf öğrencileri de başvurularını e- Devlet üzerinden yapabilecek. Öğrenciler, 12 Eylül 2021 saat 23.59'a kadar başvurularını yapabilecek. 10 Eylül 2021 tarihinden sonra kayıt yaptıracak olan ek kontenjan, yatay dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurt içi, yurt dışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile Türkiye'de eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.

KYK YURT BAŞVURU EKRANI!

KYK yurt ve burs başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru sırasında öğrenciler ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgileri dolduracaklar.

KYK YURT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim