Bittorent Coin merkezi olmayan dosya paylaşım platformunun tokenleşmesini hedefler. Popüler bir kripto para birimidir. 2019 senesinde piyasaya sürülen Bittorent, seneler öncesinde kullanılıyordu. Bu gün dünyada milyonlarca kişi bu kripto parayı kullanıyor. Binance cephesinden gelen haberlerden sonra kripto para biriminde ciddi bir yükseliş meydana geldi. TRX yani Tron kurucusu Tron Foundation CEO su Justin Sun kripto para birimini saatın aldı.

Bittorrent Kim Tarafından Geliştirildi?

Bittorent geliştiricisi Brad Cohen ve David Harrison dur. 2004 senesinde şirket haline gelen kripto para birimi 2018 senelerinde kripto para ekosisteminde tanınıt olmaya başladı. Bu sıralarda ürün Tron şirketi tarafından satın alındı. Tron block chain ağı üzerinden hayata geçirilmiştir. Standardı BTT TRC 10 olarak açıklanabilir. Satın almak için önde gelen kripto para borsaları arasından seçim yapabilirsiniz. İşlem hacmi konusunda bakıldığında en çok Binance ve sırasıyla Huobi ve KuCoin gibi kripto para birimleri ön plana çıkıyor.

Bittorrent Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Bittorent hakkında bilinmesi gerekenlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Dosya paylaşım sürecinin daha verimli hale gelmesi hedeflenmiştir.
  • BTT nin ilk büyük uygulaması olarak bilinir.
  • BitTorrent ile dosya paylaşılması halinde her biri belirli olan dosyanın küçük parçaları indirilir. Bu olurken farklı eşler meydana gelir.
  • Dosyanın tam kopyası olan kullanıcılara seeds yani tohum adı verilir.
  • Bittorrent orijinal geliştiricisi ismi Bram Cohen dir.
  • Pahalı ve verimsiz dağıtım ağlarının ortadan kaldırılması hedeflenmiştir.

Bittorrent Coin Anlaşmaları Nelerdir?

Bittorent coin anlaşmaları arasından en çok bilinenler Amazon Prime ve Netflix dir. Henüz resmi açıklama yapılmamış olsa da, geçtiğimiz senelerde Bittorent Coin ile pek çok internet devinin masaya oturduğu bilinmektedir. Yapılan anlaşmalara kısa süre içinde yenilerinin eklenmesi planlanmaktadır. Anlaşmaların artmasıyla birlikte coin değerinin de artması bekleniyor.

Bittorrent Coin Haberleri Nelerdir?

Bittorrent coin haberleri incelendiği zaman coin değerinin özellikle Nisan ayının ilk haftasında yükseldiğini görüyoruz. Haberlere göre coin yükseliş miktarı yüzde 15 civarındadır. Bu yükseliştren sonra bir yüzde 60 daha yükseliş olması kullanıcıların memnun olmasını sağlamıştır. En son yükselişle birlikte değer 0.012 AB doları olarak yansımıştır. Hızlı yükseliş profili gösteren bir coindir. Bunun nedeni olarak en temelde yazılımcılar tarafından yapılan son güncelleme gösterilmektedir. Üretilmesinden çok zaman geçmeden tam yüzde 900 e varan yükseliş çok sık görülen bir şey değildir. Hatta bu yükseliş oranının, tüm zamanların en yükseği olduğu bilinmektedir. Geleceğinin parlak olduğu düşünülmektedir.

BTT Yorumları Nelerdir?

BTT yorumları başında rekor yükseliş ivmesine sahip olması ön plana çıkıyor. Yatırımcılar en çok BTT yorumlarını merak ediyor. Bu yorumlara göre coin geleceği hakkında bilgi sahibi olmak ve tahmin yürütmek mümkün oluyor. İlk piyasaya çıktığından beri rekor yükselişi ile ön plana çıkan BTT, parametrelere uyum sağlamayarak düşüş noktasına da gelmişti. Bu dönemde düşüş miktarı yüzde 70 civarına kadar çıkmıştı. Her ne kadar kendisini toparlamak için güncelleme yapsa da, bu dönemde Bittorent Coin bazı yatırımcılarını kayıp etti. Genel anlamda yükselişte olan coin, sabırlı olmayı gerektiriyor. Geçmiş analizlerin yapılması, anlamlı yorumların çıkarılarak geleceğin daha net olmasına yardımcı oluyor. Yeni güncellemeler ile değerinin artması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim