Fizyoterapistler günü, 1985 yılından bu yana Türkiye'de kutlanmaya devam edilmektedir. 1985 yılında alınan kararla 8 Nisan tarihinde kutlanmaya başlanan fizyoterapistler günü, 1995 yılında Türkiye Fizyoterapistler Derneği adına Prof. Dr. Hülya Kayıhan tarafından WCPT Genel Kurulu'nda yapılan öneri doğrultusunda 8 Eylül tarihinde 'Uluslararası Fizyoterapi Günü' olarak kutlanmaya başlandı. işte Dünya Fizyoterapistler günü mesajları ve sözleri! Fizyoterapistler Günü anlamlı sözleri ve mesajlar!

DÜNYA FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ!

Fizyoterapistler günü, 1985 yılından bu yana Türkiye'de kutlanmaya devam edilmektedir. 1985 yılında alınan kararla 8 Nisan tarihinde kutlanmaya başlanan fizyoterapistler günü, 1995 yılında Türkiye Fizyoterapistler Derneği adına Prof. Dr. Hülya Kayıhan tarafından WCPT Genel Kurulu'nda yapılan öneri doğrultusunda 8 Eylül tarihinde 'Uluslararası Fizyoterapi Günü' olarak kutlanmaya başlandı.

Dünyada Fizyoterapi ve rehabilitasyon (FTR) mesleğinin tarihçesi, M.Ö. 460 yıllarında önce Hipokrat’ın, sonra da Galen’in uyguladığı manuel terapi ve hidroterapi tekniklerine dayanmaktadır. Yüzyıllar içinde gelişim gösteren bir bilim ve sanat dalı olan FTR, özellikle 1900’lü yıllardan itibaren yaygınlaşmış ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında sistematik uygulamalar ve bilimsel yayınlar artmıştır. Fizyoterapistler bugün ortopedik rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon, kadın sağlığı, ortez ve protez gibi pek çok farklı alanlarda çalışmaktadırlar.

FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ ANLAMLI SÖZLERİ VE MESAJLAR!

İnsanları tekerlekli sandalyelere bağlı yaşamaktan kurtaran fizyoterapistler, sizler birer meleksiniz, gününüz kutlu olsun.

Stresle dolu işinize rağmen yüzünüzden gülümsemeyi eksiltmediğiniz için teşekkür ederiz, gününüz kutlu olsun.

Bir daha yürüyemez denen hastaların çocuklarıyla sokaklarda özgürce yürüyebilmesini sağlayan kutsal insanlar fizyoterapistler gününüz kutlu olsun.

Hayata hareket ve değer katan fizyoterapistlerin Dünya Fizyoterapi Günlerini kutluyor, karşılığı tebessüm ve şükran duygusu olan fedakar çalışmaları için teşekkür ediyoruz.

Yaşamımıza hareket katan, etik ilkelerine sımsıkı bağlı, öğrenmekten ve sorgulamaktan bıkmayan tüm emekçi fizyoterapistlerin 8 Eylül Uluslararası Fizyoterapi Günü’nü kutluyoruz.

Editör: TE Bilisim