Başlangıçta Antshares olarak bilinen bu proje, Çin’in ilk açık block chain i olarak da adlandırılmaktadır. Açık kaynaklı olan bu platform, üç sene sonra isim değişikliği yaparak yeniden piyasaya sürülüp kullanılmaya başlandı. Neo sıkça Ethereum ağının Çin versiyonuna benzetilmektedir.

Neo Coin Kurucuları Kimlerdir?

Neo Coin kurucuları Da Hongfei ile Erik Zhang dır. Neo Foundations başkanları, block chain teknolojisinin kullanımını benimsetmek için çalışmaktadırlar. Da Fongfei internetin büyük bir icat olduğunu ancak pek çok kusurunun da beraberinde geldiğini belirtmiştir. Blockchain uygulaması sayesinde bu kusurun ortadan kalkması hedeflenmektedir. Erik Zhang ise, güven telkin etmeyen kullanıcıların block chain yapısında yerinin olmadığını söyler.

Neo Coin İlk Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Neo Coin ortaya çıktığı tarih 2014 olarak belirlenmiştir. Coin çalışmaları ilk olarak bu tarihte başlatılmıştır. Önce piyasaya sunulduğunda isim farklı olmakla birlikte 2017 senesinden bu yana NEO olarak bilinmektedir. Ekipte ana kurucular dışında diğer topluluk geliştiricileri de bulunmaktadır. Bazı söylemlere göre NEO kodu için sadece 2 kişinin çalıştığı söylenmektedir. NEO coin resmi web sitesinde bu söylemlere nokta konulmuştur. Neo Coin projesi üzerinde 10 kişinin çalıştığı dile getirilmiştir.

Neo Coin Hangi Alt Yapıyı Kullanır?

Neo Coin in kullandığı alt yapı şu 3 temele dayanmaktadır:

  • Dijital kimlikler,
  • Dijital varlıklar,
  • Akıllı kontratlar ile Neo Coin 3 kademeli sisteme sahiptir.

Bu sistemle birlikte coin temelde dijital ve dijital olmayan varlıkların mülkiyetini korumayı amaçlamış olur.

Neo Coin Tarafından Sunulan Avantajlar Nelerdir?

Neo Coin tarafından sunulan avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Neocoin ciddi bir gelişim fonuna sahiptir. Proje ilk sunulduğunda bu özelliği ile yüksek potansiyelli projeler için tüm yaşam döngüsü boyunca destek kavramıyla ortaya çıkmıştır.
  • İki yerel tokene sahip olması diğer coinlere kıyasla farklı bir özelliktir. Sahip olunan tokenlerden bir tanesi NEO ve diğeri de GAS tır. NEO oylama yapılmasını sağlar. Yatırım tokeni işlevi görür. GAS ise ağda tamamlanan işlemlerin ücretinin ödenmesi adına tercih edilir.
  • Neo işlemlerin garantisini verir. Talepteki ani artışla baş edebilir. En özgün özelliklerinden bir tanesidir. Ayrıca gelişmeye sürekli olarak devam eder.
  • Ağ güvenliği yüksektir ve bu güvenlik sürekli artar. Saniye başına daha fazla işlemin gerçekleşmesini sağlar. Neo 3.0 üzerinde geliştirilmektedir.

Neo Coin Dezavantajları Nelerdir?

Neo Coin dezavantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Merkeziyetsiz finansa uzak olması dezavantajlardan biri olarak kabul edilir.
  • Neo Coin stakin ve kredi verme işlemleri için çok tercih edilen bir birim değildir.
  • Kurumsal işlemlerde yer almayı amaçlayan bir birim olduğundan pasif gelir elde etmek için ideal bir birim değildir.
  • Saldırı risklerine karşı özel olarak korunması gerekir. Neo coin sanal kripto para cüzdanlarında saklandığı zaman risk altında olur. Bunu aşmak için çevrimdışı cüzdanlarda saklanması yeterli olur.

Neo Coin Yorumları Nelerdir?

Neo Coin yorumları uzun vadeli yatırımlar için yeşil ışık yakıyor. NEO sayesinde profesyonel maliyetle birlikte blok zincir içinde fiziksel varlıkların yer alması mümkündür. NEO coin özetle geleceği parlak olan ve gelişimine her zaman devam eden bir birimdir. Dijital kimlikler aracılığı ile karşılama yapan Neo Coin pasif gelir için uygun değildir.

 

Editör: TE Bilisim