Türkiye’de toplumun sinir uçlarıyla oynamak isteyen bazı kimseler sosyal medyada açtıkları sahte hesaplarla halkın değerlerini suiistimal ediyor.

Yalan bilgi ve açıklamalarla toplumda kaosu tetiklemek isteyenler taciz ve tecavüz olaylarının arkasına sığınarak gerçekmiş algısı oluşturuyor.

TACİZ OLAYLARI SUİSTİMAL EDİLİYOR

Geçtiğimiz birkaç gün önce de yine aynı algıyı kullanan Ramazan U. Twitter’dan açtığı sahte hesaptan asılsız bilgiler paylaştı.  Kendisini kadın olarak tanıtan Ramazan U. attığı tweette çok küçük yaşta olduğunu, tecavüze uğradığını ve erkek arkadaşından tehditler aldığını öne sürdü.

FOTOĞRAFIN SAHİBİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIAKARDI

Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Sahte hesapta kullandığı fotoğrafın gerçek sahibi, asılsız bilgilerin ifade edildiği paylaşımın altına kendi fotoğrafının kullanmasına tepki gösterdi.

Fotoğrafın asılsız olduğu ortaya çıkmasıyla hesabın da sahte olduğu ve taciz olaylarını kullanarak toplumun algısını suiistimal ettiği kısa sürede anlaşıldı.

POLİS İNCELEME BAŞLATTI

Gazeteci Aslan Değirmenci ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hesabın sahte olduğunu ve sahibinin erkek olduğunu söyledi. Ramazan U. isimli şahsın gerçekleştirdiği manipülasyon hakkında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın inceleme başlattığını aktaran Değirmenci “Bir psikolojik harekat denemesi daha boşa çıktı.” değerlendirmesinde bulundu.

İLK DEĞİL!

Benzer bir olay geçtiğimiz temmuz ayında da yaşanmıştı. İstanbul Sarıyer'de tecavüze uğradığını söyleyen Ecem Güçlük'ün erkek olduğu ortaya çıkmıştı. Paylaşımların yapıldığı hesabın tweetlerden 2-3 gün önce açıldığı ve kullanıcısının gerçekte Emre D. adlı kişi olduğu belirlenmişti.

Editör: TE Bilisim