Evde bakım maaşı bugün engelli evde bakım parası alan hak sahiplerinin odaklandığı konulardan oldu. Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara, aileleri yanında ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemeleri bu ay hesaplara aktarılacak. Engelli bireylerin hayatlarının idamesini evde yürütecek olan kişilere verilen Evde bakım parası her ay belirli tarihlerde yatırılıyor. İşte, e devlet evde bakım parası sorgulama ekranı ve konuyla ilgili bilgiler.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup, normal dönemde her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılmaktadır. Bu bilgilere göre evde bakım maaşı 15 Eylül'den itibaren ödenmesi bekleniyor.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA e-DEVLET

e-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri Ziraat Bankası'na "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atılarak da kontrol ediliyor. Evde bakım maaşı her ayın 15'i itibarıyla hesaplara yatırılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Editör: TE Bilisim