Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) tarafından organize edilen ‘Dayanışla Gecesi’ Baykara Gold Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Sn. Erkan Güral, Karatay Belediye Başkanı Sn. Hasan Kılca, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Sn. Selçuk Öztürk, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Sn. Memiş Kütükcü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Saffet Köse, Mehir Vakfı Başkanı Sn. Mustafa Özdemir ve çok sayıda genç iş insanı katıldı.

KORKMAZ: BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Programın açılış konuşmasını KONYAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Gülvezir Korkmaz yaptı. Yaklaşık 2 yıl önce 7 arkadaşla çıktıkları yolda dernek olarak bugün 200 üyeye ulaştıklarını ifade eden Korkmaz, içerisinde bulunduğumuz Ahilik Haftası’na da dikkat çekerek, bu kültürü yaşatmanın gayretinde olduklarını ifade etti. Korkmaz “ Yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) pandemisi nedeniyle yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyümemizi sürdürüyoruz. Konya Genç İş İnsanları Derneği, Ahilik kültürünü diri tutacağımız, büyüyen ticari hayatımızın hep genç kalacağı, birlik ve beraberlikle yoğrulacağı bir oluşumdur. Tüm dünyayı adeta esir almış olan koronavirüs salgını mutat olarak yapmak istediğimiz organizasyonları maalesef engelledi. Bu süreçte yönetim kurulumuzla teknolojik imkanlar dahilinde toplantılarımızı gerçekleştirerek çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Ülke ve dünya olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz. Birbiri ardına gelen doğal felaketlerin yaralarını devletimiz ve milletimiz el ele vererek sarıyor. KONYAGİAD olarak biz de yaşanan felaketler sonrasında sizlerle birlikte devletimizin ve milletimizin yanında olduk, elimizden geldiğince yaralara merhem olmaya çalıştık” dedi.

KONYAGİAD’ın temel anlayışının “Birlikten kuvvet doğar” düsturu olduğunu ifade eden Korkmaz, konuşmasının şu şekilde tamamladı:

“Bizim bir derdimiz var. Bu derdimiz ‘tek başıma ne yapabilirim, işlerimi daha nasıl büyütebilirim’ değildir. Bizim derdimiz ‘Birlikte ne yapabiliriz, Konya’mıza ve ülkemize nasıl fayda sağlayabiliriz, istihdamı, üretimi, ihracatı nasıl artırabiliriz’dir. Çünkü biz vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza sevdalıyız. Önümüzdeki dönemde şehrimiz ve ülkemiz için yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz.”

İHRACATTA 3 MİLYAR DOLAR HEDEFİ

Daha sonra kürsüye gelen TOBB Başkan Yardımcısı ve KTO Başkanı Sn. Selçuk Öztürk de Konya sanayicisinin ülke ekonomisine geçen yıl 2,17 milyar dolarlık ihracat yaparak önemli bir katkı sağladığını belirtti. Öztürk, bu sene de koronavirüs salgınına rağmen çok rahat bir şekilde ihracatta 3 milyar dolar hedefinin yakalayacağına inandığını söyledi.

“TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOŞAN HERKESE MİNNET BORÇLUYUZ”

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Sn. Memiş Kütükcü ise konuşmasında üretimde yüksek teknolojinin önemine dikkat çekti. Konya’nın teknolojide Türkiye ortalamasının üzerine çıkma yolunda kararlı adımlar attığını ifade eden Kütükcü “Bu ülkede taş üstüne taş koyan herkese minnet borçluyuz.” İfadelerini kullandı.

“YATIRIMCILARIMIZIN DESTEKÇİSİYİZ”

Konya sanayisinin her geçen gün daha da büyüdüğünü ve adından söz ettirdiğini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Sn. Hasan Kılca ise sadece Karatay’da 60’a yakın irili ufaklı sanayi sitesinin olduğuna dikkat çekti. Başkan Kılca “Belediyeler olarak biz de tüm sanayi yatırımcılarının önünü açmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

“FABRİKALAR TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR”

Son olarak kürsüye gelen TÜGİK Başkanı Sn. Erkan Güral da Konya'nın, tarımın yanı sıra sanayi yatırımları ile de sürekli gelişen ve büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu söyledi.

Ülke ekonomisinin gelişimine de dikkat çeken Güral, “Türkiye'nin ekonomisi maşallah iyi gidiyor. Tüm fabrikalar tam kapasite çalışıyor, yeni yatırımlar devam ediyor, bunlar ülkemiz ve ekonomimiz adına son derece memnuniyet verici şeyler.” dedi.

Sn. Erkan Güral böyle bir organizasyonda kent protokolü ve Konyalı genç iş insanlarıyla kendisini buluşturan KONYAGİAD Başkanı Sn. Gülvezir Korkmaz’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Konya Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Sn. Gülvezir Korkmaz tarafından TÜGİK Genel Başkanı Sn. Erkan Güral'a günün anısına bir plaket verildi.

Editör: TE Bilisim