Türkiye'deki tüm okullarda 6 Eylül itibariyle yüz yüze eğitime geçildi. Fakat İstanbul’un Avcılar ilçesi Gümüşpala Mahallesi’ndeki Alsancak İlkokulu öğrencileri kendi okulunda eğitime başlayamadı. Silivri ilçesindeki 2019 yılındaki 5.8’lik depremde hasar gören ve güçlendirme için boşaltılan okula 2 yıldır tek çivi çakılmadı.

MAHALLELİDEN AFİŞLİ TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) ile Avcılar Belediyesi’nin okulun yıkılıp yeniden yapılması için gereken ruhsatı anlaşmazlık nedeniyle vermediğini iddia eden Gümüşpala Mahallesi sakinleri, okul duvarına afiş asarak, tepkilerini gösterdi.

“ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Okullarının yenilenmemesini protesto eden bazı veli ve öğrenciler, okul duvarına, “Okulumuzun yapımını 2 yıldır geciktiren Avcılar Belediyesi ve İBB’den özür bekliyoruz.” yazılı afiş astı. Afiş daha sonra belediye görevlileri tarafından bir süre sonra duvardan kaldırıldı.

‘Çocuklarımın eğitim düzeni bozuldu’

Okulun kapalı olması nedeniyle büyük zorluk yaşadığını söyleyen veli Merve Aslan, “4 çocuk annesiyim. Okul açık olsaydı çocuklarım buraya gelecekti. Ben şimdi servis mi tutayım, hangi birine yetişeyim.” diye konuştu. Aslan, “Çocuklarım 3 ayrı okulda eğitim görüyor. Yol çok uzak, okula gidene kadar nefes nefese kalıyorlar. Benim çocuğum 18.50’de okuldan çıkıyor. Hangi ara ders çalışacak, hangi ara dinlenecek? Aşırı mağduruz. Gerçekten de çocuklarımın eğitim düzeni bozuldu.” dedi. Okulun 2 yıldır yapılmadığını belirten öğrenci Nisa Ela ise, “Okulumuzun bir an önce açılmasını istiyoruz, mağdur oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim