Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın Misrata kenti ile İzmir arasında hazırlıkları süren gemi seferlerinin yakında başlayacağını söyledi.

2 GÜN SÜRECEK

Projeyi, Türkiye'den Karanfil Grup olarak, Misrata'dan Kavelay Turizm ve Libya Demir Çelik Şirketi (LISCO) ortaklığıyla hayata geçirdiklerini kaydeden Karanfil, "Türkiye ve Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanları Mutabakat Muhtırası ile denizden komşu olduk. 40 yıldır yapılmayan gemi seferlerini tekrar canlandırıp başlatacağız." dedi.

Karanfil, 2 gün sürecek gemi seferleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Şu an ilk etapta iki yolcu gemisiyle bu seferleri başlatacağız. Tahminimize göre bu ay sonunda ilk seferler başlayacak. Gemilerin her biri 400 yataklı. Biri 1200, diğeri 700 yolcu kapasiteli. Yük ve yolcu taşımacılığının yanı sıra araçla da seyahat edilebilecek. Gemilerin ortalama 500 araç kapasitesi var.

“HEYECANLA BEKLİYORLAR”

İzmir gibi nadide güzel bir kentimizin ekonomi ve turizmini canlandıracak bir program düşünmekteyiz. İlk etapta İzmir olarak planladık ancak ileri aşamada gemi ve sefer sayılarında çeşitliliğe gitmeyi planlıyoruz."

Misrata kentinin 800 binden fazla nüfusu olduğunu aktaran Karanfil, "Herkes bize ne zaman başlayacağını soruyordu ve heyecanla bu gemi seferlerini beklemekteler. Bu konuda yetkililerden vizelerin kaldırılması için de adım atmalarını bekliyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim