İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

Türkiye siyaseti 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hızla ilerlerken, iktidar ve muhalefet sahada çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Muhalefet kanadında belirsizliğini koruyan adaylık tartışmaları siyasi partilerin yaptığı her açıklamayla yeni bir boyut kazanıyor. Daha önce CHP’nin çoklu aday yöntemiyle seçimleri ikinci tura taşıma hedefi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ben tek adayla gidilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum” açıklamasıyla farklı bir aşamaya taşındı. Söz konusu açıklamaya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan destek geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çatı aday önerisine ilişkin, “Meral Hanım’ın ortaya attığı teklif bence makul” diyerek destek verdi.

DAVUTOĞLU TEMKİNLİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “Şu anda vereceğimiz ‘Tek aday olsun, bir aday olsun, beş aday olsun’ gibi cevaplar, gelecekteki dinamik süreçte karşılık bulmayabilir” diyerek adaylık sürecinde yaşanan tartışmalara temkinli yaklaştı.

ESNAF ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Artvin’e esnaf ziyareti için indiği Trabzon Havalimanı’nda vatandaşlarca karşılanmış, “ Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganları atılmıştı. Bunun üzerine slogan atan vatandaşların yanına giden Akşener, horon tepen halk oyunları ekibini bir süre izledi.

Kendi önerisiyle çelişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce katıldığı bir canlı yayında, “Bizim adayımızı ittifak belirleyecek. Millet İttifakı olarak birden fazla adayımız olabilir” açıklamasında bulunmuş ve Millet İttifakı’nın çoklu adayla 2023 seçimlerine gidebileceğini söylemişti. Millet İttifakı’nda adaylık süreciyle ilgili İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının adının da anketlerde çıkması sorulan Kılıçdaroğlu, “Bir dönem daha devam etmeliler” çıkışında bulunmuştu.

‘FATİH’ BENZETMESİ KARŞI HAMLE

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kılıçdaroğlu’nun ‘çoklu aday’ çıkışına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 30 Ağustos kutlamalarında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yanına alarak cevap vermişti. Akşener, 30 Ağustos kutlamalarında Millet İttifakı’nın 2023 seçimlerine çatı adayla gireceğini bir nevi ilan ederken, ittifak ortağı Kılıçdaroğlu’na da parti içi yeni bir muhalefet hediye etti.

HDP BAĞIMSIZ HAREKET EDECEK

2023 seçimlerinde hangi siyasi partinin hangi partiyle ittifak kuracağı, kimlerin aday olacağı henüz netliğe kavuşmazken, HDP ittifak kurmayarak, bağımsız hareket edeceğini, üçüncü bir ittifak arayışında olduğunu açıkladı. HDP’li Garo Paylan, “Bizim yolumuz üçüncü bir yoldur” diyerek ittifaka kapıları kapattı.

Editör: TE Bilisim