Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye hareketi öncesi havalimanında kritik açıklamalarda bulundu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in yaptığı açıklamalar hatırlatılarak, Liderler Zirvesi’nde göçmenler konusunda bir mesajı olup olmadığı sorulan Erdoğan, “Göçmenler konusunda tabii ki mesajımız olacak çünkü bunun en büyük yükünü, kahrını çeken biziz.” dedi. Türkiye’de 4 buçuk milyon göçmen olduğunu hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlarla ilgili de bu yükü kaldırmaya çalışan Türkiye, gereken adımların karşı taraftan da atılmasını bekliyor. Tabii Miçotakis’in görüşme talebini de yine aynı şekilde biz Amerika’da gerçekleştireceğiz. Kendisiyle de orada görüşmemiz var. Ne derece samimiler, ne derece direnecekler bunu da göreceğiz. Türkiye kimsenin bu noktada kapı kulu değildir.”

FAHİŞ FİYAT ZULMÜNE SON!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin sorusu üzerine gıda ve emlaktaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceklerini açıkladı. Erdoğan “Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, zulüm varsa bunun Bakan arkadaşlarım yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarını süratle kaldıracağız. Amerika dönüşü bizzat kendim de ilgilenmek suretiyle işin üzerine gideceğiz” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETÇARPITIYOR

Piyasadaki konut sıkıntısı üzerinden gençleri hedef alan muhalefetin bugüne kadar bu alanda bir tek dikili taşı olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yalnız şunu çok açık ve net söyleyeyim özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye’de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Bizim bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde böyle yurt söz konusu değildi. Bunları biz yaptık, gayet de lüks yurtlar yaptık” diye konuştu.

Yalanların sözcüsü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün baktım yine sözcüsü bir şeyler söylüyor. Söylediği ne? Aman yarabbi yine yalan. Diyor ki ‘çiftçi battı.’. Ben daha bir gün önce şekerpancarı ile ilgili fiyat açıkladım. Açıkladığım fiyat ne? Yüzde 25 şeker pancarına biz zam yaptık. Çaydaki zam enflasyonun çok çok üzerinde fındık da hakeza öyle. Bütün bunlar birer gerçekken adam çıkıyor, yalanın daniskasını atıyor. Ben de diyorum ki bu yalancılara değil, benim vatandaşım ne diyor? Benim vatandaşım ise gayet memnun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim