Olay 7 Eylül sabahı yaşandı. Yolcular Mahmutbey-Mecidiyeköy (M7) Metrosu’nun Karadeniz Mahallesi istasyon girişleri dahil metroya inen tüm asansörler devre dışıydı. İşe giderken hattı kullanan vatandaşlar istasyonun neden kapalı olduğunu merak etti. Ulaşım Koordanisyon Müdürlüğü, kendilerini arayıp "Bu durum gün boyu mu sürecek, yoksa geçici bir sıkıntı mı var?" sorusuna cevap arayanları ALO 153'e yönlendirdi.

"TC KİMLİK NUMARASI LÜTFEN!"

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosu’nun durumunu akşam iş dönüşü için soran yolculardan TC kimlik numarası istenmesine kimse bir anlama vermedi. 153'ü arayanlar arasında Diriliş Postası Editörü Nusret Odabaş da vardı. Aynı soruyla karşılaşan Odabaş başından geçenleri şu şekilde özetledi: "Alo 153'ün çağrıya cevap vermesi için 17 dakika bekledim. Çağrı Merkezi çalışanı önce adımı sordu, ardından TC kimlik numaramı istedi. Ben de 'Sadece metronun neden sabah çalışmadığını soracaktım, bunun için TC kimlik numaramı vermem’ dedim. Çağrı merkezi çalışanı 'Tamam haklısınız' deyip sorunun sinyalizasyondan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu söylese de, CHP'li Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 153'ü arayanlardan TC Kimlik numarası istemesi kafalarda soru işaretleri bıraktı."


Kamuoyu, İBB yönetiminin, 153 çağrı merkezini arayanlardan TC kimlik numarası istenmesinin kimin talimatı olduğu ve bu uygulamanın hangi amaca hizmet ettiği sorularına cevap vermesini bekliyor.

İBB'NİN HALI SAHALARINDA DA KİMLİK NUMARASI ŞARTI

Ayrıca İBB, Spor AŞ bünyesindeki halı sahaları kullanan herkese de Spor AŞ'ye üye olma zorunluluğu getirdi. Bununla da yetinmeyen İBB, halı sahalarda futbol oynamak isteyen İstanbullulardan TC Kimlik numarası, kendisinin ve bir yakınının cep telefonu numarası ve yakınının adı soyadını talep ediyor. Ayrıca ücretini ödeyerek halı sahaları kullanan tüm İstanbullulardan hem HES kodu ve hem de "Pandemi şartlarında futbol oynamayı kabul ediyorum" yazılı bir evraka adını, soyadını, TC kimlik numarasını yazması ve imza atması isteniyor.

Nusret Odabaş / DİRİLİŞ POSTASI

Editör: TE Bilisim