İnternet bağımlılığı ev aile birliği üzerindeki etkileri, ailede iletişim sorunları gibi konularda getirdiği çözüm önerileriyle zaman zaman gündem olan, televizyonların tanıdık simalarından İnci Yeşilyurt'un mesleki kariyeri, yaşı, memleketi gibi hayat öyküsüne dair kısaca bilgiler araştırılıyor. Peki, İnci Yeşilyurt kimdir, kaç yaşında? İnci Yeşilyurt nereli ve mesleği nedir? Merak edilen bilgiler yazının detayında.

İnci Yeşilyurt kimdir, kaç yaşında? İnci Yeşilyurt nereli ve mesleği nedir?

İnci Yeşilyurt, 1964 yılında Tarsus'ta doğmuştur.

İlk ve orta öğrenimi İstanbul Kültür Koleji ve İstanbul Çavuşoğlu Lisesinde tamamlayan İnci Yeşilyurt, Marmara Üniversitesi’nin ardından, Inséad’da İletişim eğitimlerini bitirdi. 

Türkiye’de ‘erkekleşen kadınlar’ ‘mükemmel kadın mutsuz kadındır’, ‘ internet üzerinden sanal kumalar var’, ‘konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz’ ‘duygusal şiddet’ söylemleri ile gündem oluşturmuş, kamuoyunun dikkatini özellikle internet bağımlılığı, aile içi iletişim problemleri ve kadın erkek sorumluluğu üzerine çekmiştir. 

Eşler arasında oluşan iletişim problemlerine önerdiği çözümler ile mutlu aile ve kariyer yaşantılarına da katkı sağlamıştır.

Türkiye’de ilk kez evlilik öncesi sertifikalı eğitimi projelendirerek, ilk olarak İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesinde Evliliğin Püf Noktaları Adı altında, ardından Evlilik Vizesi olarak hayata geçmesine katkı sağlamıştır. Evlilik öncesi eğitimin sosyal devlet politikası haline gelmesine neden olmuştur. 

Aile içi iletişim konularında 2007 yılından itibaren yayımlanmış 6 adet kitabı bulunan Yeşilyurt, Aile Yaşamını Koruma Derneği Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Editör: TE Bilisim