Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını öne sürdü.

“DİĞER AŞILARLA KARIŞTIRILABİLİYOR”

NTV’ye konuşan Prof. Dr. Kurugöl, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela başka bir aşıyla, hepatit b aşısıyla, kızamık aşıyla karıştırabiliyorlar sağlık ocaklarında. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla karşılaştık.

"Bebeklere yanlışlıkla Kovid aşısı yapıldı" iddiasına Bakanlıktan yalanlama haberini okumak için TIKLAYINIZ.

“YAKIN ZAMANDA DERGİDE YAYINLANACAK”

Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde. Ve son derece iyi antikor oldu. 6 aylık bebekte, 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları da yayınlayacağız yakın zaman içinde çok ünlü bir tıp dergisinde. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor.”

“MÜMKÜN DEĞİL”

Ayrıca Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonundan "bebeğe yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldığı" iddiasına ilişkin açıklama geldi.

Bakanlıktan bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı iddiasına soruşturma haberini okumak için TIKLAYINIZ.

 Federasyonun 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan konuya ilişkin açıklamasıdna şu ifadeleri kullandı:

Bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapılması asla mümkün olabilecek bir şey değil. Sağlık Bakanlığı 10 yıldır aşıları barkod sistemiyle dağıtır. Aşılar bu şekilde taşınır, uygulanırken de barkod sisteminden düşülmesi gerekir. Yani yanlış bir aşının bebeklere uygulanması ihtimali sıfırdır.

Kovid-19 aşılarının rengi, şekli, şişeleri bile birbirinden çok farklıdır. Kimse bu aşıları karıştıramaz, zaten barkod sistemiyle de böyle bir şeyin olmasının imkanı yok.

"Yanlışlıkla Kovid aşısı" iddiasına tepkiler çığ gibi haberini okumak için TIKLAYINIZ

PFİZER YARIŞMA KURULU ÜYESİYMİŞ!

Öte yandan bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldığını çıktığı televizyon programında anlatan Zafer Kurugöl, Pfizer'ın Bilimsel Araştırma Yarışması'nda Bilimsel Kurul üyesi olduğu ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim