İlk bölümünden bu yana kazandırdığı binlerce TL ve aynı zamanda bilgilendiren ve düşündüren ilginç sorularıyla gündemden düşmeyen, vatandaşların severek izlediği genel kültür ve bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak yarışma soruları internet ortamında da ilgiyle araştırılıyor. Yarışmacılara yöneltilen zorlu soruları, ekran başında takip eden vatandaşlar internet ortamındaki bilgilerle çözmeye çalışıyor. 24 Eylül 2021 Cuma akşamı 952. bölümüyle ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümündeki sorular da yine gündem oluyor. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla ekrana gelen Milyoner son bölümünde ise yarışmacıya yöneltilen "Fransa'da giyotinle idam edilen son kişi hangi yıl idam edilmiştir?" sorusu merak konusu oldu. İşte "Fransa'da giyotinle idam edilen son kişi hangi yıl idam edilmiştir?" şeklindeki 50 bin TL'lik Milyoner sorusu ve doğru cevabı!..

Fransa'da giyotinle idam edilen son kişi hangi yıl idam edilmiştir?

A) 1827

B) 1877

C) 1927

D) 1977

Doğru cevap: D) 1977

Fransa'da giyotinle idamın sonu

Fransa'da giyotinle idam edilen son idam mahkûmu Hamida Djandoubi'dir. Hamida Djandoubi 10 Eylül 1977'de cezası infaz edilmiştir. Fransa'da idam cezası 1981 yılında kaldırılmıştır.

Giyotinle idam nedir, nasıl olur? Giyotin ne demek?

Giyotin, tarihin en korkunç idam yöntemlerinden biri olan bilinir. İdam mahkumlarının başını kesmek için geliştirilmiş olan bir çeşit idam aracına giyotin denmektedir. Ölüm cezasına mahkum edilen insanların başını kesmek için kullanılan bu aygıt ilk olarak 1792 yılında Fransa ülkesinde kullanılmıştır.

Editör: TE Bilisim