Kürşat Eroğlu karakteri mazisi bilinmeyen, geçmişi hakkında birçok söylentiler bulunan dizemli bir karakter olarak biliniyor. Uzak Şehrin masalı dizisinde Kürşat Eroğlu'nun gerçek hikayesi ve rolünün hakkını vererek izleyiciden beğeni toplayan başarılı oyuncu Barış Kılıç'ın hayat hikayesi merak konusu olmayı sürdürüyor. Peki, FOX TV'nin sevilen dizisi Uzak Şehrin Masalı Kürşat Eroğlu (Barış Kılıç) kimdir, kaç yaşında, boyu kaç ve nereli? Merak edilen bilgiler yazımızda.

Uzak Şehrin Masalı Kürşat Eroğlu (Barış Kılıç) kimdir, kaç yaşında, boyu kaç ve nereli?

Kürşat Eroğlu'nun gerçek hikayesi

Sanki saklanıyordu hayattan. İçinde biz duymasak da hep Müslüm Baba’dan ağır bir şarkı çalıyordu sanki… Hayat dalaşmıştı onunla, o da hayatla dalaşmıştı. Yıllar önce ağabeyi Tuncel’le birlikte Adana, Ceyhan’dan İstanbul’a göç etmişti. Kirli işlere bulaşan iki kardeş kısa sürede yeraltı dünyasının en korkulan simaları haline gelmişti. Ama her yükselişin bir düşüşü vardı. Karısı ve oğlunun ölümüyle suçlandı Kürşat. Her şeyi geride bırakıp kayıplara karıştı. Yıllarca yurtdışında yaşadı. Ama geçmişi bir karabasan gibi peşini bırakmıyordu. Görülecek bir hesabı vardı. Bir gece Ermenistan sınırından Kars’a yaralı bir halde kaçtı. Kader Umay’ı ve bir meleğe benzeyen Melik’i çıkarttı karşısına. Onlarla yeniden doğdu bu mazisi yaralarla dolu adam.

Barış Kılıç kimdir?

21 Şubat 1978 tarihinde Malatya, Erguvan’da doğan Barış Kılıç, 1983 yılında İstanbul‘a taşındı. Okmeydanı Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra yabancı dilini geliştirmek için Amerika‘ya gitti. Bir süre burada kalıp yabancı dilini geliştirdikten sonra Türkiye’ye döndü ve Yeditepe Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Üniversite birinci sınıftan itibaren reklam filmlerinde oyunculuk yapmaya başladı. 2004 yılında “Bütün Çocuklarım” adlı dizi film ile Kadir İnanır, Jülide Kural, Filiz Taçbaş, Menderes Samancılar, Bahar Erdeniz, Almila Uluer, Ufuk Özkan, Işıl Sergen, Murat Yıldırım, Nil Erkoçlar, Demet Evgar ile birlikte oynayarak dizi film oyuncusu oldu. 2011 yılında “Adını Feriha Koydum” adlı dizide Kaptan Levent karakteri canlandırdı. 2014 yılında “Güllerin Savaşı”nda başrolünü Canan Ergüder, Damla Sönmez ve Sercan Badur ile paylaştığı dizi filmde oynadı. 2014 yılında yönetmenliğini Biray Dalkıran‘ın üstlendiği “Seni Seviyorum Adamım” romantik komedi türündeki adlı sinema filminde başrolü Gizem Karaca ile paylaştı.

Barış Kılıç'ın Oynadığı Diziler

Yasak Elma / Kaya / 2019 
Kuyu / 2018
Evlat Kokusu / 2017 
Oyunbozan / 2016
Güllerin Savaşı / Ömer / 2014
Merhaba Hayat / 2012
Adını Feriha Koydum / Levent / 2011
Lale Devri / 2013
Aynadaki Düşman / 2009
Vazgeç Gönlüm / 2007
Leylan / 2007
Bütün Çocuklarım / 2004

Barış Kılıç'ın Oynadığı Filmler

Seni Seviyorum Adamım / Berk / 2014

Editör: TE Bilisim