2023 seçimlerinde muhalefet partilerinin iktidar olabilmek için birbiri ardına sıraladıkları vaatlerin başında KHK ile kamudan ihraç edilen FETÖ mensubu kişilerin göreve iade edileceği meselesi yer alıyor. Son dönemde sıkça CHP tarafından dillendirilen ‘KHK ihraçları’ meselesine DEVA Partisi ve Gelecek Partisi de hazırladıkları raporlarla destek verdi.

KHK’LARA İADE SÖZÜ VERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum’da bir düğün salonunda düzenlenen ‘Kanaat Önderleri Buluşması’nda kullandığı, “O Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi göreve iade edeceğim” ifadesiyle kamudan ihraçlara yönelik vaatte bulunmasına DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nden de destek geldi. Ayrıca son dönemde Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürt Sorunu’ hamlesiyle HDP’yi siyasi muhatap olarak kabul edilebileceğine yönelik açıklaması, sonrasında HDP’den gelen ‘çözümün adresi Öcalan’dır’ denilerek PKK elebaşının muhatap alınması gerektiğine ilişkin açıklamaları tehlikenin boyutlarını gözler önüne serildi.

DEVA RAPOR HAZIRLADI

KHK ihraçlarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalara DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bir devletin sorgusuz sualsiz, vatandaşını işsizliğe, yokluğa mahkum etmesi hangi kitapta yazar? Takipsizlik kararı verilenlere niçin iade edilmiyor?” ifadelerini kullandı. Yine DEVA Partisi’nden yapılan bir diğer açıklamada, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, hazırladığı ‘Hukuksuzluğun sıradanlaşması: Silahlı Terör Örgütü Üyeliği Yargılamaları” raporunu kamuoyuna sundu. Raporda, güvenlik güçlerinin ve yargının bitirmeye çalıştığı FETÖ mensubu kişilerin hukuksuzca yargılandığı öne sürülürken, dosyaların kritik delillerinin değersizleştirilmeye çalışıldı. Raporda, 1,5 milyon kişinin hukuksuzca terör örgütü üyeliğiyle suçlandığı iddia edildi.

GELECEK PARTİSİ AÇIKLAYACAK

Gelecek Partisi, KHK ihraçlarıyla ilgili hazırladıkları raporu kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu. Parti Sözcüsü Serkan Özcan, “Parti Yönetim Kurulumuz, OHAL KHK’lılarının yol açtığı sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizin, Genel Merkezimizde düzenleyeceğimiz bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulması kararını almıştır” dedi.

Editör: TE Bilisim