TÜBİTAK STAR burs başvurusu başladı mı? 2021 TÜBİTAK STAR bursları ne kadar? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) burs desteğiyle başarılı genç beyinlerin yanında olmaya devam ediyor. BİDEP ve STAR burs başvuru sürecine ilişkin beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama üzerine gündeme gelen TÜBİTAK STAR burs başvurusu başladı mı? 2021 TÜBİTAK STAR bursları ne kadar? sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte burs başvuru tarihi ve detayları...

TÜBİTAK STAR BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Eylül Pazartesi günü düzenlene Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda öğrencilere burs müjdesinde bulundu. TÜBİTAK bünyesinde gerçekleştirilen Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvuru süreci merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere burs müjdesi verdi. Konuşmasında, 'Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız da STAR bursu olan TÜBİTAK stajyer araştırma uygulamasını başlattı. STAR Burs programını, 1500 öğrenci için yeniden açıyoruz.' ifadelerine yer verdi.

Başvurular, 25 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacaktır.

2021 TÜBİTAK STAR BURSLARI NE KADAR?

TÜBİTAK, Türkiye'nin genç ve başarılı beyinlerini desteklemeye devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda sayısal bölümler (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat) için TYT puan türünde ilk 25.000'e girerek yurt içindeki üniversitelerin belirtilen örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptıranlar, BİDEB 2205-Lisans Burs Programı'ndan aylık 4.000 TL'ye kadar burs almaya hak kazanıyor.

2205-Lisans Burs Programı 2021 yılı 2. dönem başvuruları, 25 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacaktır.

TÜBİTAK LİSANS BURS BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim