AVRUPA'NIN bugün nasıl ırkçılıkla sarsıldığını gördüklerini ifade eden Soylu, bütün bunların yanı sıra Türkiye'nin de hangi güvenlik tehditleri altında olduğunu bildiklerini söyledi. Soylu, Terör örgütlerinin yıllarıdır hem silahlı eylem gayreti içinde olduğunu hem de demokratik alana sızarak, demokrasi postuna bürünerek, özgürlükleri kısıtlamaya çalıştığını, kamu düzenini, huzurunu teröre etmek istediğini bildiklerini kaydetti.

24 ŞEHİRDE 114 EYLEM

Sızmadan kastını rakamlarla örneklendiren Soylu, "Geçen yılki Boğaziçi Üniversitesi olaylarını hatırlayın. Merkez Kampüs'te 108 gözaltı yapmıştık. Bunların 101'inin Boğaziçi Üniversitesi ile hiçbir resmi, hukuki, öğrencilik veya mezuniyet bağı yoktu. Bunların da 79'u DHKP-C, TKP-ML ve diğer terör örgütlerinin üyesi olan kişilerdi. Bugüne dönelim. ' Yurt bulamayan öğrenciler' bahanesiyle bir dizi eylem yapıldı. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik gerçekleştirildi." dedi.

HEPSİ BİR BİRİNE BENZİYOR

Eylemlerde 29 gözaltı yapıldığını dile getiren Soylu, bunların da 6'sının PKK/KCK, 6'sının MLKP, 5'inin TKKÖ, 2'sinin TKP Kıvılcım, 1'inin FETÖ/ PDY, 1'inin TKİP, 1'inin DKP, 4'ünün de LGBTİ üyesi olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bu tür eylemlerin silahlı terör örgütlerinin adam devşirmesine zemin oluşturduğuna dikkati çeken Bakan Soylu "Örgütlerinin, gruplarının isimleri hemen hemen aynıdır. Üç veya dört harfli, yetmezse araya bir de tire koyar, beş yaparlar. Kullanılan sloganlar birbirine benzer, pankartlarda kullanılan renkler birbirine benzer, söylemleri birbirine benzer, hatta slogan atarken tutturdukları ritim bile birbirine benzer” dedi.

Editör: TE Bilisim