Hicri yılımızın ilk ayı olan Muharrem-i şerif'in arından Peygamberimiz (s.a.v.)'in dünyayı teşrif buyurduğu Rebiulevvel ayının müjdecisi olarak gelen Saferu'l-Hayr 2021 yılında ne zaman sonra eriyor, Rebiulevvel ayı ne zaman başlıyor soruları yoğun bir şekilde araştırılmakta. Vatandaşlar Safer ayının son çarşambası okunacak dua ve kılınacak namazlara dair de aramalar gerçekleştiriyor. Peki, Safer ayı ne zaman bitiyor? Safer ayının son çarşambası okunacak dua, kılınacak namaz nedir, kaç rekat, nasıl kılınır? İşte bilgiler.

Safer ayı ne zaman bitiyor? Safer ayının son çarşambası okunacak dua

2021 yılı Safer ayı 6 Ekim Çarşamba günü sona erip, 7 Ekim Perşembe günü Rebiulevvel ayının ilk günü olarak idrak edilecektir. Dolayısıyla 5 Ekim Salı'yı 6 Ekim Çarşamba'ya bağlayan gece, Safer ayının son Çarşambasıdır.

Her bir zaman dilimi gibi Saferu'l-Hayr'ın da, mahşer günü bizim lehimize şahitlik etmesini dileyerek bu ayın son günlerinde birtakım nafile ibadetler yapılıp niyazda bulunulabilir.

Diyanet İşleri Başkanlığının Safer ayının son çarşambası yapılmasına dair değindiği hususi bir ibadet bulunmamaktadır. Ancak bazı dua kitaplarında tavsiye edilen namaz ve dualar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır.

Bu ibadetler farz ya da vacip olmayıp nafile olmakla beraber, usulen Rıza-yı İlahi'ye uygun olacak şekilde yapıldığı sürece bir beis bulunmamaktadır.

Safer ayının son çarşambası Rıza-yı İlahi için 4 rekat namaz kılınabilir.

1. Rekatta: Fatiha-i Şerifeden sonra ; 17 Kevser Sûresi

2. Rekatta: Fatiha-i Şerifeden sonra; 5 İhlâs Sûresi

3. Rekatta: Fatiha-i Şerifeden sonra; 1 Felâk Sûresi

4. Rekatta: Fatiha-i Şerifeden sonra; 1 Nâs Sûresi

Selam verdikten sonra:

7 defa “Estağfirullah El-Azıym ve etûbü ileyh"

11 defa “Salat-i Münciye" (Salaten Tüncina) duası okunup dua ve niyazda bulunulur.

Editör: TE Bilisim