Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hepimizin hataları var. Kimi zaman küçük kimi zaman da büyük hatalar işliyoruz. Eğer küçük büyük demeden hatalarımızdan ders alırsak –ki olması gereken bu- kendimize büyük bir iyilik yapmış oluruz. Çünkü her hata bize bir şeyler öğretir. Eğer böyle yaparsak aynı hatalara düşmeden hayatımızı düzgün bir şekilde sürdürmeyi başarabiliriz. Bu mümkün.

ŞEYTAN EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ

Hata yapmaktan da korkmamalıyız. Hatalar bizim için birer tecrübe kaynağı. Bu yüzden onlardan yararlanmak gerek. Albert Einstein şöyle diyor: “Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir.” Ne kadar doğru bir söz!

Elbette bazı hatalar bizi felaketlere sürükleyebilir. Bu yüzden terbiye edilmiş bir nefse de sahip olmalıyız. Nefsimizi kontrol edemezsek nefsimiz bizi kontrol eder. Unutmamalıyız ki Şeytan bizim en büyük düşmanımız. Her an bizi doğru yoldan saptırabilir. Allah bize akıl ve irade vermiş. Doğru yolu da göstermiş. Ne yapacağımız belli.

Yüce Allah şöyle buyuruyor: “Nefse ve onu düzgün bir biçimde şekillendirip ona kötülük duygusunu ve takvasını (kötülükten sakınma yeteneğini) ilham edene ant olsun ki nefsini arındıran kurtuluşa ermiştir. Onu kötülüklere gömüp kirleten kimse de ziyana uğramıştır.” (Şems, 91:7-10)

Editör: TE Bilisim