Diriliş Postası’nın 27.09.2021 tarihli internet sayısında yayınlanan Villası Kaçak Çıktı başlıklı yazıda “Kameroğlu İnşaat’ın Büyükçekmece’de “Pelican Hill Ihlamur Evleri” ismiyle inşa ettiği villaların 13’ünün kaçak olduğu, bunların ikisinde İmamoğlu’nun yaşadığı tespit edildi. İmamoğlu hukuksuzluğunu örtmek için villaları “M.H.Ş” isimli bir vatandaşın üstüne yaptı.” …  “İmamoğlu’nun yaşadığı villaların satın alınmasına ilişkin olarak Kameroğlu ile yapılan satış sözleşmesinde CHP adayının ismi yok. İmamoğlu’nun yaşadığı villalar için “Mehmet Hayri Şimşek” isimli bir vatandaş Kameroğlu İnşaat ile sözleşme yaptı. Belirtilen şahsın İmamoğlu ile yakınlık derecesinin ne olduğu, nereden tanıştıkları, mal kaçırma karşılığında nasıl bir menfaat elde ettiği ortaya çıkarılmayı bekliyor” şeklindeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile hiçbir yakınlığım ve hatta tanışıklığım olmadığı gibi, haber içeriğinde belirtilen ve Pelican Hill Ihlamur Evlerinde bulunan konutumun kaçak yapı olduğu iddiası gerçeğe aykırıdır. Söz konusu villa tipi konut, kişisel birikimlerimle aldığım ve halen ikamet etmekte olduğum konutumdur.  

Bu haber nedeniyle şahsi ve ekonomik menfaatlerim zarar görmekte, kişisel ve ticari itibarım zedelenmektedir. Kaldı ki kamuoyuna sunulan bu haber nedeniyle, henüz devam etmekte olan yargılama sürecinin hukuka aykırı olarak etkilenme tehlikesi oluşmaktadır. Bu nedenle internet ortamında yayınlanan bu gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı bu haber içeriğinin kaldırılmasını ve işbu cevabımızın bir hafta süreyle internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında yayınlanmasını talep etme zorunluluğumuz hasıl olmuştur.

Bu nedenlerle 27.09.2021 tarihinde https://www.dirilispostasi.com/haber/6254541/villasi-kacak-cikti linkinde yayınlanan Villası Kaçak Çıktı başlıklı gerçekleri yansıtmayan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici habere, özellikle şahsımla ilgili olan bölümler bakımından hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini ve konu ile ilgili sorumluları kınadığımızı bildirerek, işbu açıklamanın internet sitenizde ana sayfanızdan kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında bir hafta süreyle yayımlanmasını ve bu haber içeriğinin ilgili siteden kaldırılmasını fazlaya ilişkin kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 29.09.2021

MEHMET HAYRİ ŞİMŞEK

Editör: TE Bilisim