Artvin'de, Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın'ın, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyareti sırasında sınıftan kovduğu iddia edilen öğretmen Burak Kılıç'tan özür dileyerek kendisiyle helalleştiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaymakam Saygın, bugün Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret etti.

ÖZÜR DİLEDİ

Saygın, 29 Eylül'de gerçekleştirdiği okul ziyareti sırasında karşılıklı yanlış anlaşılma nedeniyle yaşanan hadisenin kendisini derinden üzdüğünü belirtti. Saygın, öğretmen Burak Kılıç'tan özür diledi.

Konu ile ilgili Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kaymakam Saygın’a tembihat yapıldığını ve ilgili idari inceleme başlatıldığı belirtilmişti.

BAKAN ÖZER’DEN KINAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, katıldığı bir canlı yayında, soru üzerine konuyla ilgili açıklama yaptı.

Özer, "Söyleyecek hiçbir şey yok, sözcük bulamıyorum. Hakikaten bu kadar fedakarlık yapan öğretmenlerimizin, özellikle koronavirüs sürecinde, fedakarca cansiperane bir şekilde öğretmenlerimizden bir tanesinin böyle bir muameleye maruz kalmasını esefle kınıyorum. Zaten İçişleri Bakanlığımız da süreci başlattı, gerekli soruşturmaları yapıyorlar. Bu tip şeylerin inşallah bir daha tekrarlanmaması için, her zaman öğretmenlerimizin yanında olarak süreci devam ettireceğiz” dedi.

SOYLU’DAN ÖĞRETMENE TELEFON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da öğretmen Burak Kılıç'la telefonda görüştü. Soylu, Kılıç ile yaptığı görüşmede, yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu belirtti.

Öte yandan Bakan Soylu, Kaymakam Saygın ile de görüşerek hassasiyetlerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim