Sevilen yarışma programı O Ses Türkiye’de jüri üyelerinden ve ünlü isimlerden Ebru Gündeş hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. O Ses Türkiye’nin yakın takipçileri ünlü sanatçı Ebru Gündeş hakkındaki bilgileri araştırmaya başladı. Bu kapsamda en çok merak edilen bilgiler ise Ebru Gündeş’in nereli olduğu, yaşı ve boyu gibi sorular oldu. Peki, Ebru Gündeş kimdir? Ebru Gündeş kaç yaşında, boyu kaç, kaç kilo? Ebru Gündeş yaş, nereli? Detaylar haberimizde…

EBRU GÜNDEŞ KİMDİR? EBRU GÜNDEŞ KAÇ YAŞINDA, BOYU KAÇ, KAÇ KİLO? EBRU GÜNDEŞ YAŞ, NERELİ?

Ebru Gündeş 12 Ekim 1974 İstanbul doğumludur ve 46 yaşındadır. 

Boyu 1,6 metre olan güzel sanatçının kilosu ise 51'dir. 

Güzel sanatçı Ebru Gündeş İstanbulludur. 

Annesi Müjgan Kumartaşlıoğlu’dur. 5 yaşındayken evi terk eden, hiç görüşmediği babasının adı Remzi Gündeş’tir. Ankara'da Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu'nda okudu. Ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen Ebru Gündeş, maddi imkansızlıkları yüzünden öğrenimini yarım bırakmak zorunda kaldı. Bir süre konfeksyon işçisi olarak çalıştıktan sonra o sıralar kurulma aşamasında olan Raks Neşe Müzik'in ortağı Neşe Demirkat tarafından keşfedildi.

İlk albümünü hazırlamaya başlamadan önce, sahne tecrübesi kazanabilmek için bir süre Emel Sayın’a vokalistlik yaptı. Kısa zaman içinde bu renkli dünyaya alışmayı başardı ve ilk albümünün hazırlıklarına başladı. 1993 yılında, Selçuk Tekay'ın prodüktörlüğünü ve Özkan Turgay'ın aranjörlüğünü yaptığı ilk albümü "Tanrı Misafiri"ni çıkardı. Bu albüm ile yakaladığı başarı tanınmasının yanı sıra, pek çok ödülün de sahibi olmasını sağladı. 1994,1995 ve 1996 yıllarında düzenlenen Kral Tv Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Kadın TSM Sanatçısı" ödülünü kazandı. İlk albümünün başarısı üzerine hemen ikinci albüm hazırlıklarına başladı ve 1994 yılında "Tatlı Bela" albümü yayınlandı.

Editör: TE Bilisim