Yemek ve lezzet programı MasterChef'te dün akşam yapılan yemekler arasında Doğu Anadolu illerimizde sıkça yapılan Duvaklı Pilav tarifi vardı. Seyirciler bu enfes lezzetin yapılışını ve püf noktalarını araştırmak için telefonlarına sarılırken biz de en lezzetli Duvaklı Pilav nasıl yapılır sorusuna kısaca yanıt vermek istedik. Peki, Duvaklı Pilav hangi ilin yemeği? İşte aşçılara taş çıkartacak MasterChef Duvaklı Pilav tarifi, püf noktaları ve malzeme listesi...

Duvaklı Pilav hangi ilin yemeği?

Duvaklı Pilav tarifine geçmeden önce bu enfes lezzetin hangi yöreye ait olduğu merak edenler belirtelim; Duvaklı Pilav Diyarbakır ilimize ait bir lezzettir.

Perde pilavıyla da benzerlik taşıyan MasterChef Duvaklı Pilav tarifi için gerekli malzeme listesi ise aşağıda yer almakta. Bu arada, tarifimiz 4 kişiliktir. 

Pilav için gerekli malzeme

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

15 gr tereyağı

3 çay kaşığı tuz

Kıymalı karışım için

250 gr yağsız kıyma

15 gr tereyağı

1 su bardağı iç badem

Tuz

Karabiber

İşte aşçılara taş çıkartacak MasterChef Duvaklı Pilav tarifi!

Duvaklı Pilav yapılışı; Önce pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletip süzün. Yağı tencerede eritip pirinci ilave edin. Tahta bir spatula yardımıyla tüm pirinçler şeffaflaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Kısık ateşe alıp suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirip pilavı dinlendirmeye bırakın.

Ayrı bir tavada 4-5 çorba kaşığı su ile kıymayı kavurun. Suyunu çekince yağ ilave ederek biraz daha kavurun ve ardından kavrulmuş bademler, tuz ve karabiberi de ekleyip lezzetlendirin.

Pilavı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı dökün ve her tarafına yayın.

Duvaklı Pilavınız sunma hazırdır. Afiyet olsun...

Püf noktaları

Pirinci bol tuzlu suda, su ılınıncaya kadar bekleterek fazla nişastanın gitmesini sağlayabilirsiniz.

Bekleme süresinin sonunda pirinçleri hırpalamadan suyu tamamen berraklaşana kadar bol su ile yıkayın.

Tercihinize göre aroma katmak için, küçük küçük doğranmış soğanları da kıymalı harca ekleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim