Pandemiyle birlikte zaman zaman yüz yüze eğitime devam edilirken, kapanma dönemlerinde öğrencilere online eğitim desteği sağlandı ve öğrencilerin lise, üniversite sınavlarına sorunsuz bir biçimde hazırlanmalarına olanak tanındı. Başakşehir Sevinç Eğitim Kurs Merkezi Kurum Müdürü Gizem Yalçın, pandemi sürecindeki eğitimleri hakkında Diriliş Postası’na açıklamalarda bulundu. Yalçın, “Öğrencilerimizle sokağa çıkmanın serbest olduğu zaman aralığında rehberlik görüşmelerimizi gerçekleştirip gerek online deneme analizleri gerek ödev kontrol sistemimizle öğrencilerin eğitimden kopmayacak şekilde sürecimizi tamamlamış olduk. Yüz yüze eğitime geçtiğimiz zaman ise online eğitim sürecinde anlatılan konuların tekrarı yapılarak öğrencilerimizin hiçbir şekilde konu açığının kalmamasına yardımcı olduk” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Başakşehir Sevinç Kurs Merkezi olarak, uzman öğretmen ve rehber öğretmenlerimizin desteği ile birlikte YKS’de güzel başarılar elde ettik” diyen Yalçın, “Hukuk fakültesi, mühendislik fakültesi, iktisadi idari bilimler fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi olmak üzere birçok alanda başarılı sonuçlar elde ettik. Bu sonuçları elde ederken de kurumumuz, onar kişilik sınıflarımız, bireysel rehberlik eğitimi, zengin yayın ve kütüphane desteği ile öğrencilerimizin en fazla verimi nasıl olabilir sorusuna sürekli daha iyi cevaplar arayıp Başakşehir Sevinç ailesi olarak öğrenci ve velilerimizin yanında olduk” ifadelerine yer verdi. Yalçın, “Bu yıl 12. Sınıflarımızın eğitim-öğretimi 16 Ağustos tarihi ile birlikte başlarken, mezun grubu öğrencilerimizin eğitim-öğretimi 6 Eylül tarihiyle başlamış oldu. Yeni dönemde tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı yıllar dileriz” şeklinde konuştu.

‘HEPSİYLE TEK TEK GÖRÜŞTÜK’

Başakşehir Sevinç Kurs Merkezi Rehberlik Koordinatörü Emine Ulaş ise, rehberlik faaliyetlerini yaparken öğrenciyi tanımaya ve onun da kendisini tanımasına yardımcı olduğunu vurgulayarak,  “Rehberlik ve psikolojik danışmanlık süreci içinde öğrencilerimin gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı göstererek, istedikleri her konuda onları dinliyorum. Rehberlik çalışmalarını, tüm öğrencilerimle rehberlik odasında bireysel olarak düzenliyorum” dedi.

GELİŞİMLERİNİ ÖNCELEYEN ÇALIŞMA PROGRAMI

“7. 8. 11. 12 ve mezun sınıf gruplarında öğrencilerimizin yaş seviyelerine göre onların gelişimlerine yönelik çalışma programları hazırlıyorum” diyen Ulaş, “Çalışma programlarını yaparken; haftalık soru hedefi belirlenerek, günlük çalışmalarda, gün ve saatleri ayarlanıp, kitap kontrolleri ve deneme sonucu analizlerini yaparak başarılı ve başarısız olduğu noktaları tespit ediyorum. Belli aralıklarla öğretmenlerle sınıftaki tüm öğrenciler hakkında, rehberlik odasında görüş alışverişinde bulunup edinilen bilgiler ışığında çalışmalarımı yürütüyorum. Veliler ile de düzenli olarak aylık bilgilendirmeleri yaparak iletişimimizi gerçekleştiriyorum. Amacım hedeflerine ulaşmak isteyen tüm öğrencilerimin kendileri ile barışık, sorgulayan, sağlıklı ve mutlu, kendi adına karar alabilen bireyler yetiştirerek, bu büyüme yolculuğunda onlara eşlik etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘SÜREKLİ DERS ÇALIŞIYORUM’

12 sınıfta açık liseye geçtiğini ifade eden Elif Sude Bayat, “Her gün sabahları buraya kütüphaneye geliyorum. Sabah 9’dan akşam 10’a kadar burada çalışıyorum. Öğlene kadar kendim çalışıyorum, öğleden sonra ise hocalarımın yardımıyla soru çözümlerine giriş yapıyorum. Sorularımı soruyorum, yapamadıklarımı soruyorum. Rehber hocamız bize her konuda yardımcı oluyor, programlarımızı hazırlıyor. Akşamları ise normal derslerimiz oluyor. Dersten sonra 2 saatlik etüt kütüphanemiz oluyor, onlara giriyorum. Günler benim için çok daha verimli geçiyor. Açık lisede okuduğum için tüm gün bana kalıyor. Hocalarımın desteği ile sürekli ders çalışabiliyorum” dedi.

‘BURAYI HERKESE TAVSİYE EDERİM’

“Bu dershaneyi tercih ettim çünkü kuzenim de buraya geldi ve çok fazla verim almıştı. O yüzden ben de burayı tercih ettim ve çok mutluyum” diyen Miray Kaya, “Ortam sıcaklığı olsun, hocalarımızın bize yardımcı olması ve bizi derslere teşvik etmesi beni daha da mutlu ediyor. Örgün eğitimden, açık liseye geçtim ve puanlarım şu an daha iyi. Hocalarımız ders programları hazırlıyor, kitaplarımızı kontrol ediyorlar. Hiçbir şekilde boş kalmıyoruz. Herkesin kendi masası var. O şekilde daha rahat çalışabiliyoruz. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim” diye konuştu.

‘ÇOK DÜZENLİ VE SİSTEMLİ’

Birçok dershane içinden Sevinç Kurs Merkezi’ni tercih ettiğini söyleyen Ege Berk Yıldırım, “Burayı arkadaşımın tavsiyesi ile geldim ve çok mutluyum. Bu kurs merkezi çok düzenli ve sistemli. Hocalarımız bize çok fazla destek sağlıyor. Hazırladıkları programlara uyarak derslerimizde daha da başarılı oluyoruz. Derslerimize sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Herkesin Sevinç Kurs Merkezi’ne gelmesini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

‘HEDEFİME ULAŞACAĞIM’

Selin Aytaç gelecekte iyi bir diş hekimi olmayı hedeflediğini belirterek “Kursa geçen sene kayıt oldum. 2 yıldır buradayım. Kayıt olurken çok düşündüm, birçok kurs merkezine gittim, inceledim ve notlar aldım. En sonunda buraya kayıt olmaya karar verdim” dedi. Aytaç “Geçen sene çok memnun kaldığım için bu sene de burayı seçtim. Bu kurs merkezindeki olanaklar çok daha iyi olduğu için ve kendimi burada daha fazla geliştirebileceğimi düşündüğüm için burayı tercih ettim. Ben diş hekimliği istiyorum. Sevinç Kurs Merkezi’nin bana sağladığı olanaklarla hedefime ulaşacağıma inanıyorum” sözleriyle hayalini anlattı.

‘BİREBİR BİZİMLE İLGİLENİLİYOR’

Sevinç Kurs Merkezi’ne bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldiğini ve çok memnun olduğunu vurgulayan İlayda Eralmış, “Buraya geldiğimden beri sıkı bir çalışma içerisine girdim. Ders programlarım daha sistemli ve düzenli bir şekilde ilerliyor. Derslerimdeki başarım daha fazla artıyor ve bu yüzden çok mutluyum. Birebir bizimle ilgileniliyor. Rehberlik derslerimiz oluyor, bunlarda da bizim programlarımız düzenleniyor. Bu yüzden çok memnunum. Hedefim yazılım mühendisliği okumak. Buranın sayesinde İnşallah bu hedefime ulaşacağım ve emeğimin karşılığını alacağım. Arkadaşlarıma tavsiyem, eğer hedeflerinize daha kolay ulaşmak istiyorsanız Sevinç Kursu Merkezi’ni tavsiye ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim