2021 KYK burs başvurusu başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. KYK burs başvurusu için geri sayım başladı. YKS ikinci tercih ve yerleştirme sürecinin de sonuna gelinmesiyle gözler Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs başvurularına çevrildi. Öğrenciler 2021 KYK burs başvurusu başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman? Sorularına yanıt arıyorlar. İşte 2021-2022 KYK burs başvurusu hakkında detaylar haberimizde…

2021 KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

KYK burs ve kredi başvuruları YURTKUR resmi sitesi üzerinden duyurulacak. Başvurular için YURTKUR'dan gelecek açıklama bekleniyor. KYK burs ve kredi başvuruları için kesin tarih henüz açıklanmadı. Bilindiği üzere, kredi ve burs başvuruları her yıl, tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasının ardından başlıyor. KYK Burs başvuruları geçen yıl Ekim ayında yapılmıştı.

2021 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

2021 yılı KYK burs ve kredi ücretleri şöyle:

  • KYK Lisans burs ve kredi ücreti: 650 TL,
  • KYK Yüksek lisans burs ve kredi ücreti: 1300 TL,
  • KYK doktora burs ve kredi ücreti: 1950 TL
  • Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.
Editör: TE Bilisim