ABD'de hamile kadının hastaneye yürüyerek gitmek zorunda kalması, ülkedeki sağlık sistemini bir kez daha gündeme getirdi. Kelsie VanMeveren, yol boyunca yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Hastaneye yaklaşık 1.5 kilometre kala aracın bozulduğunu belirten VanMeveren, "Yürüyoruz çünkü ambulans çağırmak bin dolar tutuyor." dedi.

“DOĞUM SANCISINA RAĞMEN YÜRÜDÜ”

Eşi tarafından kaydedilen videoda yaşadığı zorlukları anlatırken, doğum sancısı çektiğini ve buna rağmen yürüdüğünü dile getiren VanMeveren, "Ayaklarım sırılsıklam. Hava soğuk." ifadesini kullandı.

Hamile kadın, sosyal medyada yaklaşık 6 milyon kez görüntülenen paylaşımında "# Amerika", "#sağlıksistemi" etiketlerini kullanarak, ülkesinde karşı karşıya kaldığı duruma tepki gösterdi.

ABD'NİN CEP YAKAN SAĞLIK SİSTEMİ

ABD'de sağlık hizmetlerinin çok pahalı olması bir yana tedavi ve bakım ücretlerinin hastaneden hastaneye değişmesi çok ciddi bir sorun.

Amerikalılar sağlık hizmetleri için İngiltere ve Fransa gibi ülkelerdeki vatandaşlardan en az iki kat daha fazla para ödüyorlar. Yüksek sağlık masrafları da en çok sigortasız Amerikalıları etkiliyor.

ABD, dünyadaki en pahalı sağlık sistemine sahip olmasına karşın hizmet kalitesi ve verimliliği açısından gelişmiş ülkeler arasında sonuncu sırada yer alıyor.

Sağlık alanında önde gelen kuruluşların verileri ve araştırmaları da Amerikan halkının şikayetlerinde haklı olduğunu ortaya koyuyor.

ŞOKE EDEN HASTANE FATURASI

Meksika’da apartmanda meydana gelen patlamada yaralanan Amerikan vatandaşı Alexis Hernandez'e Teksas eyaletindeki askeri hastanede gördüğü 7 aylık tedavinin ardından hükümet tarafından 1,7 milyon dolar fatura kesilmişti.

Yine ABD'nin Seattle kentinde ölümden kurtulan 70 yaşındaki Kovid-19 hastası Michael Flor'a hiç beklemediği bir hastane faturası gelmişti. Issaquah'taki Swedish Medical Centre'da toplam 62 gün tedavi gören Flor'a gönderilen 181 sayfalık faturanın tutarı 1 milyon 122 bin dolara mal olmuştu.

Seattle Times'a konuşan Flor, "Faturayı görünce kalbim ikinci kez duracaktı. Hayatta kalmaktan dolayı kendimi suçlu hissediyorum. Neden ben diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim